Понош: Вучић је гувернер поробљене Србије који се додворава странцима

НАЈАВИО ДА ЋЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ТУЖИТИ „КАО ГРАЂАНИНА“ ЈЕР ГА ЈЕ НАЗВАО „ШПИЈУНОМ“

* „Никога не интересује шта ради Блеров институт. Питали смо Вучића по чијем налогу и за чије паре Блер по свету лобира у име Србије за чланство Косова у УН након што се разграничи са Србијом. Тај одговор ће се појавити пре или касније. И тешко да ће бити од помоћи Вучићу да се удобно смести на светле странице националне историје коју ипак не пишу лични телали

* ФАКТИ: Баш би било занимљиво знати – да ли је Здравко Понош – док је био начелник Генералштаба – био начелник Генералштаба у поробљеној Србији чији се цео руководећи врх додворавао странцима...

_____________________________________________________________________________

          ПОТПРЕДСЕДНИК Народне странке Здравко Понош изјавио је да се Александар Вучић не понаша као председник свих грађана, него као гувернер над поробљеном Србијом који "љуби скуте неколицини императора" и да такав начин владања води ка радикализацији односа у друштву са несагледивим последицама.

         "Уместо да испуњава предизборна обећања која је дао грађанима Србије, Вучић испуњава обећања која је дао странцима додворавајући се моћнијим од себе као што се некад додворавао Шешељу (Војислав)", рекао је Понош у интервјуу за недељник Време.

         Понош је оценио да је "узалудан посао" да се власт приволи да разговара, него да је права тема како да се "пробије медијски мрак и развеје страх и апатија код грађана".

         Он је рекао да су тема "јавни сервиси који више нису јавни", него "приватни сервиси у служби исте камариле" којој су служили до 5. октобра 2000. године, и подсетио да је и тада "изгледало да то не може никад да се промени, па се променило".

         Потпредседник Народне странке је навео да је власт показала слабост обесмишљавањем и гашењем свих платформи за јавни дијалог, од парламента до медија, јер режим нема ни шта да каже нити има кога да истури да учествује у стварном дијалогу.

         "Режим је, након што је направио и преправио своје медије, своје универзитете и своју опозицију, кренуо сада и у прављење свог невладиног сектора", истакао је Понош, и као пример навео "Националну авангарду" која је организовала скуп на којем је службеник БИА Марко Парезановић навео да највећу претњу представља деловање спољног фактора преко појединаца из опозиције, медија, синдиката.

         Понош је навео да је режим сада започео политичко инструментализовање струке и то у апарату силе.

         "Топло се надам да ће професионалци у Војсци, полицији и БИА имати храбрости да се одупру овој врсти притиска и да неће пасти на слатка обећања. Свеже су историјске поуке и надам се да су их свесни", рекао је Понош.

         Упитан о "демантију бившег британског премијера Тонија Блера да преговара о Косову", Понош је одговорио да је Блерова секретарица изјавила да се његов институт не бави са Косовом.

         "Никога не интересује шта ради тај институт. Питали смо Вучића по чијем налогу и за чије паре Блер по свету лобира у име Србије за чланство Косова у УН након што се разграничи са Србијом. Тај одговор ће се појавити пре или касније. И тешко да ће бити од помоћи Вучићу да се удобно смести на светле странице националне историје коју ипак не пишу лични телали", рекао је Понош.

         Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, поновио је да ће тужити Вучића као грађанина јер га је назвао шпијуном, али да не верује да има смисла тужити министра одбране Александра Вулина због исте оптужбе.

         "Никоме није важно шта Вулин говори, јер чак ни Вучић није запазио да је он министар одбране. Не верујем да се Вулину суђењем може помоћи. А ја му желим све најбоље", рекао је Понош.

        (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари