Клинтон у Приштини власт преобучене УЧК назвао „примером демократије“

ОЦЕНИО ДА „КОСОВО“ ЗАСЛУЖУЈЕ ЧЛАНСТВО У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И НАТО

Има правде - примио `орден

слободе` од терористе!

* ФАКТИ: Омиљени председник многих Американаца срозао се у Приштини и до показивања задовољства што га хвали и додељује му `орден слободе` терориста и зликовац Хашим Тачи. Само, све је ту било на свом месту: амерички милитариста је дошао на место једног од својих злочина да би га `окадио`, а Американци никада нису били гадљиви на корисне злочине и злочинце. Поготово на оне који су им верне слуге

____________________________________________________________

         БИВШИ амерички председник Бил Клинтон је данас у Приштини изјавио да осећа да је поштован, да је Косово пример демократије и да заслужује чланство у ЕУ и НАТО.

         "Мислим да цео свет може да узме Косово као пример како је расло и како живи у миру са својим суседима. Косово заслужује да буде у ЕУ и НАТО-у. Увек ћу бити поносан што сам био председник Сједињених Држава када вам је био потребан неко ко ће да устане и каже: Нема више етничког чишћења, нема више напуштања домовине и убијања невиних цивила, мора да постоји бољи начин", рекао је Клинтон.

         Клинтон је на Косову поводом 20. годишњице уласка међународних мировних снага.

         Он се данас састао с председником „Косова“ Хашимом Тачијем и премијером Рамушом Харадинајем.

         Косовски председник је бившег председника САД одликовао "Орденом слободе" и рекао да је Клинтон симбол поверења, оптимизма и наде за грађане Косова.

         Он је потврдио да је Клинтон "ујединио свет против неправди", да је био "најупорнији политичар да се обезбеди слобода Косова".

         "Клањамо се с дубоким поштовањем пред вама због слободе Косова. Изражавамо велику захвалност САД које су руководиле кампањом заустављања етничког чишћења и враћања косовских грађана у њихове домове, кампањом за изградњу новог живота и мира за све", рекао је Тачи.

         "Не можемо а да се не осећамо поносним да овом великом доприносиоцу наше слободе изразимо дубоку захвалност коју косовски народ осећа према њему. Хвала вам председниче Клинтон!", додао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари