Турска новинска агенција Anadolu: Руски ловац пете генерације Су-57 бољи од америчког F-35

ТВРДИ ДА ЈЕ БРЖИ, ДА ДВОСТРУКО ДУЖЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ И ДА МОЖЕ ДА ПОНЕСЕ ВИШЕ АВИО-БОМБИ И РАКЕТА

Су-57

         ТУРСКА државна новинска агенција Anadolu упоредила је борбене могућност авиона пете генерације САД и Русије - F-35 и Су-57.

         Учинила је то усред `размене удараца` између америчких и турских званичника поводом руског зенитног ракетног система С-400 које Анкара купује упркос све већем америчком притиску да од њих одустане.

         Утолико је индикативније што је агенција Anadolu након упоређивања објавила да руски авион има „низ предности“ у односу на много хваљени амерички у чију производњу су уграђени и турски новац и неки делови.

         Anadolu тврди да Су-57 је Су-57 осетно бржи: 2600 км/ч наспрам 1931 км/ч.

         Наводи и може да лети двоструко дуже: 5,8 сати наспрам 2,36.

         А и да Су-57 може да понесе више ракета и бомби:  35,5 тона наспрам 31,7 тона F-35.

         Anadolu својој публици предочава и да Су-57 може да лети надзвучно без форсажа, а и да има велике маневарске способности.

         А да F-35  може да узлеће и слећее попут хеликоптера и да координира дејства других авиона „у противничкој зони дејства`.

         Турска агенција уопште не крије да се Анкара – ако се потпуно разиђе са Сједињеним Државама – може определити за куповину Су-57 уместо F-35.

         Американци прете Турској – која одбија да се одрекне руских зенитних ракетних система С-400 - не само ускраћивањем ових ловаца пете генерације него и избацивањем из НАТО.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари