САД оптужиле Русију да је угрозила њихову ракетну крстарицу, Москва тврди да је било - обрнуто

АМЕРИКАНЦИ СЕ У ВРЕМЕ СССР НИСУ ЖАЛИЛИ НА `ОПАСНА ПРИБЛИЖАВАЊА` ТУЂИХ АВИОНА И БРОДОВА

* Руска Тихоокеанска ратна флота саопштилада је америчка крстарица Chancellorsville пресекала пут њеном противподморничком бруду Адмирал Виноградов“ - прошавши на само 50 метара од њега – па је био принуђен да маневрише да не би дошло до судара

__________________________________________________________________

         АМЕРИКАНЦИ се све чешће жале да се руски војни авиони и бродови „опасно приближавају“ њиховим. Било је тога и у време СССР, али тада нису кукали.

         Управо су се „међународној јавности“ пожалили да се један руски ратни брод тако приближио њиховом. На само 15-30 метара.

         Прецизирали су да је руски војни брод Udaloy I DD 572 са те близине – изводећи `небезбедан маневар` - угрозио њихову ракетну крстарицу Chancellorsville.

         Званични представник америчке Седме флоте Клејтон Дос дејства командира руског брода назвао је „небезбедним и непрофесионалним“.

         Посебно је нагласио да је мало недостајало да се два бреода због тога сударе.

         Прес-служба руске Тихоокеанске ратне флоте претходно је саопштила да је Chancellorsville у Источном-Кинеском мору „изненада пресекао курс“ руском великом противподморничком броду  „Адмирал Виноградов“.

         И указала да је америчкли брод на тај начин прошао на само 50 метара од „Адмирала Виноградов“ који је због тога – да не би дошло до судара – „био принуђен да маневрише“.

          Видео испод је амерички и не садржи `пресецање курса` руском броду.

       

 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари