Руски ловац пете генерације добио званично име - Су-57

ПРЕ КРАЈА 2017. ДОБИЋЕ НОВИ МОТОР, ИАКО НИ СА ПОСТОЈЕЋИМ НИЈЕ ЗАОСТАЈАО ЗА КОНКУРЕНТИМА

  • Сада Су-57 користи „мотор прве етапе 117С“, а сасвим нови мотор - који ће знатно побољшати његове могућности и још није добио име - почеће да користи кроз 2-3 месеца

        КОМАНДАНТ Ваздушно-космичких снага РФ - генерал Виктор Бондарев - објавио је да ће се руски ловац пете генерације, који је досад називан Т-50, званично звати Су-57.

        „Одлука је донета. Наш нови авион добио је име, као дете после рођења. Одсад ћемо га звати Су-57“ - рекао је Бондарев московском војном телеканалу Звезда.

        Бондарев је поново - као и у јулу - оценио а Су-57 има „фактички неограничене могућности“.

        Посебно је нагласио да се за пилоте Су-57 већ праве нови тренажери.               

        Сада Су-57 користи „мотор прве етапе 117С“, а сасвим нови мотор - који ће знатно побољшати његове могућности и још није добио име - почеће да користи кроз 2-3 месеца. Тек са њим ће у свему бити „пета генерација“, иако ни са 117С не заостаје за америчким и кинеским конкурентима.

        Генерални директор компаније „Авинтел“ Виктор Прјадка оценио је да је Су-57 у суштини „вишенаменски комплекс“ и да је то тек почетак:

        „Сваки авион је својеврсни рачунарски центар којем се дозвољава да доноси одређене одлуке, а то омогућава да се све изводи знатно брже. Кад је авион без посаде, онда се све за време борбе може реализовати и са оптерећења до 15G. Физичке могућности најбољих пилота добацују до 10G. Зато ће тежиште бити на авионима који ће сами анализирати стање у ратној зони и дејствовати уз асистенцију оператера који се налазе у бункерима“.

        Су-57 је први пут полетео 2010. године.

        Руска авијација ће 2019. добити прву партију од 12 тих ловаца пете генерације.           

        Командант Ваздушно-космичких снага РФ открио је, иначе, да ће руска авио-индустрија у раду на далеколетном бомбардеру нове генерације бити коришћена нека техничка решења уграђена у Ту-160М2, али да ће то ипак бити „сасвим нова борбена машина“. Још је додао:

        „Авио-индустрија напредује корацима од седа миља, па ћемо за њега ускоро имати нове материјале и мотор“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Sloba's picture
Sloba 18:06 11.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Tekst kaze:
Сада Су-57 користи „мотор прве етапе 117С“, а сасвим нови мотор - који ће знатно побољшати његове могућности и још није добио име - почеће да користи кроз 2-3 месеца. Тек са њим ће у свему бити „пета генерација“, иако ни са 117С не заостаје за америчким и кинеским конкурентима.

Ali po onome sto sam usput citao, ruski avioni 4+ generacije su vec bili najbolji, sto bi znaculo da je ovaj SU-57 ubedljivo bez konkurencije, iako sa motorom prethodne generacije.

U cemu gresim?

branimir's picture
branimir 20:33 11.08.2017.

  • +1
Voting is closed.

Било је раније говора о томе, Руси имају моторе пете генерације али габаритно не одговарају за овај авион.Очекивао се нови мотор до краја ове године.

djede_niko's picture
djede_niko 10:40 12.08.2017.

  • +3
Voting is closed.

Јако скоро гледах негдје на видеу моторе 117С на Су34 бомбардеру. Мотор као на Су35 и Су57. Очигледан напредак не само на моторима. Прије свега усавршен је квалитет горива кроз повишену чистоћу и адитиве. Савршено сагоријевање што је и кључ за даљи развој ефикасности мотора и мањи одраз за тремовизију, не само за радар.
Увјерен сам да ће нови мотор направити револуцију са оваквим садашњим дизајном и невјероватном авиоником која се наводи. Превазићи ће засигурно ф22 а поготово ф35.

Додај коментар