Погледајте како МиГ-31 узлеће са ракетом „Кинжал” и како је лансира

МИНИСТАСЖРСТВО ОДБРАНЕ РФ: РАКЕТА ЈЕ ПОГОДИЛА ПРЕДВИЂЕНИ ЦИЉ НА ПОЛИГОНУ

  • Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: „Ракета стартује са велике висине, на коју је износи модернизовани МиГ-31. Ракета, само који секунд након лансирања, улази у зону за гађање и изводи верикални удар по циљу брином од 19 Маха. Угао напада је око 90 степени што своди на нулу шансе сваког система ПВО и бродских и осталих радара. Управо због фанстатичне брзине”

          ЛОВАЦ-пресретач Вадушно-космичких снага Русије МиГ-31 извео је практично школско-бојево лансирање хиперсоничне ракете ввсокопрецизног авио-ракетног система „Кинжал”.

          Званично је саопштено да је лансирање протекло нормално да је ракета погодила задати циљ „на полигон”.

          Министарство одбране РФ није прецизирало ни где је лансирање тачно обављено ни на ком полигону је био погођени „циљ”. Једино је наведено да је МиГ-31 узлетео са једног од аеродрома руског Јужног војног округа и да је лансирање изведено „у оквиру опитно-бојевог дежуртва”.

          Руско министарство је навело да је лансирање потврдило тактичко-техничке карактеристике “Кинжала”. И оценило да је да је „Кинжал” – захваљујући високим летачко-техничким могућностима МиГ-31 и хиперсоничној аеробалистичкој ракети мале радарске приметности а великих маневарских могућности – оружје „без премца у свету”.

          Владимир Путин је 1. марта објавио да је „Кинжал” већ на аеродромима Јужног војног округа и да никаква и ничија ПВО и ПРО није у стању да га заустави, а да мете у кругу од 2.000 километара може да атакује и нуклеарним и обичним бојевим главама.

          Московски војни експерт Алексеј Леонков указује да Јужни војни округ није изабран случајно јер је у његовој надлежности Црно море у које редовно залазе амерички разарачи наоружани ракетним  системима класе AEGIS

          Леонков је уверен да ни тај ни било који други амерички систем против „Кинжала” нема никакве шансе.

          Он подсећа да је и Путин навео да је први задатак „Кинжала” борба против противничких бродова. И наглашава:

          „Ракета стартује са велике висине, на коју је износи модернизовани МиГ-31. Ракета, само који секунд након лансирања, улази у зону за гађање и изводи верикални удар по циљу брином од 19 Маха. Угао напада је око 90 степени што своди на нулу шансе сваког система ПВО и бродских и осталих радара. Управо због фанстатичне брзине”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари