Москва затражила од Беле куће и Пентагона да открију коју игру играју са Исламском државом

КОНАШЕНКОВ: ОТКАД ЈЕ СИРИЈСКА АРМИЈА У ОФАНЗИВИ – ПРЕСТАЛО И „ОСЛОБАЂАЊЕ РАКЕ ”

  • Американци и њихови савезници – откако је сиријска армија у налету у провинцији Деир-ез-Зор – за три пута смањили број авио-удара по терористима у суседном западном Ираку. А то је ИД дало прилику да у самом Ираку осваја нове територије    
  • Руска авијација за 24 сата извела 182 удара по положајима ИД око града Мејадина и у другде у провинцији Деир-ез-Зор
  • „Деловање Пентагона и америчке коалиције изискује разјашњења. Да ли САД и њихова коалиција променом приоритета желе да максимално отежају операције сиријске армије и Ваздушно-космичких снага Русије усмерене на ослобађање сиријске територије источно од Еуфрата? Или је то лукавство иза којег стоји намера да се терористи ИД у Сирији доведу под удар авијације Русије? ”

          МИНИСТАРСТВО одбране РФ саопштило је да је његова авијација у Сирији за последња 24 сата извела 182 удара по објектима и положајима Исламске државе у провинцији Деир-ез-Зор.

          Његов портпарол, генерал Игор Конашенков, прецизирао је да су мета напада претежно били одреди и техника терориста који се у ту сиријску провинцију убацују из западних области Ирака.

          На удару су биле и утврђене позиције ИД поред Мејадина, важног града на Еуфрату. У налетима на ту тврђаву учествовала су два пара бомбардера Су-34 која су извела укупно 14 удара по њој, уништивши, поред соталог, складиште муниције и целу мрежу тунела у којима се крио велики број терориста.

          Конашенко ј изјавио да је 50 терориста било убијено, а да је око 30 блокирано у разореним тунелима.

          Кроз 40 минута се један Су-34 вратио и уништио још 20 терориста који су били пристигли да евакуишу своје рањенике.

          Војно-државни врх РФ преко Конашенкова је отворено затражио да Сједињене Државе коначно открију: коју игру играју у ратом захваћеним деловима Ирака и Сирије.

          Прво је указао да одредима ИД који се супротстављају офанзиви сиријске армије стижу појачања из Ирака у којем би – кад би САД озбиљно ратовале – терористи морали да се носе са последицама бомбардовања „америчке коалиције ”.

          Потом је открио: да су Американци и њихови савезници – откако је сиријска армија у налету у провинцији Деир-ез-Зор – за три пута смањили број авио-удара по терористима у суседном западном Ираку. И да је то ИД дало прилику да у самом Ираку осваја нове територије.       

          Генерал Конашенко је нагласио да аналза статистике Пентагона о летовима америчке авијације на Блиском Истоку открива неке „чудне промене ”:

          „Откако је кренула офанзива владиних снага у провинцији Деир-ез-Зор – америчка коалиција у Ираку изводи пет пута мање авио-удара него у Сирији. То се временски подударило са пребацивањем у Сирију великих снага терориста које сада покушавају да се учврсте на источној обали Еуфрата ”.

          Портпарол руског војног врха одатно је`изоштрио слику`, рекавши:

          „Коалиција на чејем челу су САД, која имитира борбу против Исламске државе, нарочито у Ираку, све то види и наставља да се из неких разлога тобоже активно бори против ИД у Сирији. Међутим, подршка коју терористи у Сирији добијају з Ирака намеће озбиљна питања поводом стварних циљева коалиције коју предводе САД ”.

          Конашенко је посебно указао да је потпуно замрло курдско-америчко ослобађање Раке, за коју се у Вашингтону пола године тврдило да је приоритет САД у борби са Исламском државом.
         
          „Деловање Пентагона и америчке коалиције изискује разјашњења. Да ли САД и њихова коалиција променом приоритета желе да максимално отежају операције сиријске армије и Ваздушно-космичких снага Русије усмерене на ослобађање сиријске територије источно од Еуфрата? Или је то лукавство иза којег стоји намера да се терористи ИД у Сирији доведу под удар авијације Русије? ”

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари