Путин понудио Украјини враћање ратних бродова и војне технике заостале на Криму

КИЈЕВ РАЧУНА НА ОСАМ РАТНИХ БРОДОВА И ТВРДИ ДА САМО ЈЕДАН НИЈЕ У ПЛОВНОМ СТАЊУ

          ВЛАДИМИР Путин је објавио да је Русија спремна да Украјини врати ратне бродове и војну технику који су јој „остали на Криму“.

          Притом је нагласио да се све што је Украјина оставила иза себе на полуострву налази „у жалосном стању“.

          Потом је његов портпарол, Дмитриј Песков, изјавио да је то „гест добре воље“ руског лидера иза којег стоји и жеља да се тражење политичког решења за спор између Кијева и двеју донбаских републике „помери с мртве тачке“.

          Командант украјинских Војно-поморских снага – адмирал Игор Воронченко – изјавио је да ће „Путинова спремност“   бити помно проучена на највишем политичком нивоу „како Украјина не би била увучена прљаву игру Кремља“.

          Оспорио је Путинову тврдњу о „жалосном стању“, рекавши да од осам ратних бродова, који су остали у кримским лукама, само један није бнио у пловном стању.

          Додао је да украјинска армија на Криму има оклопних возила пешадије за два батаљона и да су четири петине исправне, као и атриљерије за седам дивизиона...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

мићо's picture
мићо 11:58 13.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

To je neko kurchevo viteštvo koje nema ni opravdanja,a ni efekta.Sa njima si praktično u ratu,a šalješ im oružje dok to traje.Nije stvar u tim brodovima nego u gestu.Isto takvo "viteštvo" je bilo posle Majdana priznavanje izbora porošenka kao da su izbori bili na Islandu.To što ignoriše stvarnost ne znači da nije loša.

Slobodanka's picture
Slobodanka 16:03 13.01.2018.

  • +18
Voting is closed.

Ukrajinski premijer Vladimir Grojsman odgovorio je na predlog predsednika Rusije Vladimira Putina da se vrate Kijevu brodovi i aviotehnika sa Krima. Po njegovim rečima, Ukrajina je spremna da primi ne samo flotu i avione, nego i samo poluostrvo "u bliskoj budućnosti".

Na to je regaovao Jurij Gempelj političar sa Krima: "Ukrajinskom premijeru je potrebno da ode i proveri da li je on normalan čovek, ili nije. Po mom vidjenju sada su se u Ukrajini skupili Grojsman i njegova sorta ljudi koji treba da se nalaze u psihijatrijskoj bolnici."
Po njemu današnja kijevska vlast ne može da gradi dijalog zato što ne želi da shvati da Krim je u sastavu Rusije i da se nazad (u Ukrajinu) neće vraćati. To je odluka samih gradjana koji žive na poluostrvu. Povratka nazad ne može biti.
Ruska strana jeste spremna za dijalog sa Ukrajinom u nameri da gradi partnerske i prijateljske odnose sa susednim državama. Medjutim takva pozitivna kretanja u Kijevu nisu primećena u ovom slučaju.

Додај коментар