Пентагон тражи места за противракетне системе на пацифичкој обали САД

ПЈОНГЈАНГ ВАШИНГТОН НАЗВАО „НУКЛЕАРНИМ ДЕМОНОМ” КОЈИ УДАРА У РАТНЕ БУБЊЕВЕ

У Вашингтону би волели да то овако изгледа, али у то засад пусти снови

  • Министарство спољних послова у Пјонгјангу упозорило да Вашингтон демонизује Северну Кореју, представљајући њено право на нуклеарно одвраћање у функцији самоодбране као опасност по свет, „припрема повод за превентивни нуклеарни удар” по С. Кореји
  • Јужнокорејска војна шпијунажа управо објавила да „север” наредних дана може извести и нову нуклеарну пробу
  • Руски војни експерти процењују да америчка ПРО није у стању да спречи ударе балистичких интерконтиненталних ракета јер не излази на крај ни са ракетама средњег домета. Такође: да је „север” већ у стању да изведе атомске ударе по Јапану, Јужној Кореји и америчким војним базама на Окинави и Гуаму, а да је са новом ракетом „Хвасон-15” („Марс-15”) вероватно стекао и могућност за извођење узвратног атомског удара по самој континенталној територији САД

          СКОРЕ америчко-јужнокорејске војне маневре званични Пјонгјанг је назвао новим доказом да је Вашингтон „нуклеарни демон” и да „удара у ратне бубњеве”.

          Маневри ће трајати од 4. до 8. децембра под називом Vigilant ACE. У њима ће, како се тврди, учествовати 1200 америчких војника са 230 ратних авиона, укључујући ловце F-22 и F-35.

          Један севернокорејски дипломата је националном листу „Нодон синмун” додатно рекао: „И ти маневри су доказ ко је истински фанатик нуклеарног рата и ко угрожава мир и на Корејском полуострву и у свету у целини. Довлачењем стратешког нуклеарног наоружаљња у регион – САД изводе велике ратне провокације без преседана и ситуацију на Корејском полуострву чине оштром и експлозивном”.

          Пјонгјанг је посебно нагласио да Вашингтон демонизује Северну Кореју, представљајући њено право на нуклеарно одвраћање у функцији самоодбране као опасност по свет, „припрема повод за превентивни нуклеарни удар” по С. Кореји.

          „Све што Вашингтон чини може се сматрати прелудијумом за нуклеарни рат. Светска заједница дужна је да јасно разабере одакле се чују ратни бубњеви јер је одговорност на САД које разарају и саботирају мир у свету” – упозорило је Министарство спољних послова у Пјонгјангу.

          Амерички медији су – позвавши се на двојицу конгресмена, Мајка Роџерса и Адама Смита – објавили да Пентагон на пацифичкој обали САД тражи подесно место за постављање нових антиракетних инсталација. Наводно ради заштите од ракетних напада са стране Северне Кореје.

          Конгресмени Роџерс и Смит истовремено су открили да ће бити постављени противракетни системи THAAD, али да јој није одређено – на колико места и где тачно.

          Пентагон је системе THAAD већ поставио у Јужној Кореји и на америчком пацифичком острву Гуам.

            Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун објавио је претходних дана да је његова земља реализовала свој „велики историјски задатак”: да је комплетирала своје ракетно-нуклеарне снаге.

          Шта год да је Северна Кореја реализовала, амерички експерти већ тврде да сада располаже ракетама којима може угрозити и сам Вашингтон, а Доналд Трамп је једва дочекао да објави да је за САД повећавање војних расхода „важније него икад”.

          Пјонгјанг је, у сваком случају, узнемирио америчке империјалисте и њихове савезнике.

          Јужнокорејска војна шпијунажа управо је објавила да „север” наредних дана може извести и нову нуклеарну пробу.

          Руски војни експерти процењују да америчка ПРО није у стању да спречи ударе балистичких интерконтиненталних ракета јер не излази на крај ни са ракетама средњег домета.

          Такође: да је „север” већ у стању да изведе атомске ударе по Јапану, Јужној Кореји и америчким војним базама на Окинави и Гуаму, а да је са новом ракетом „Хвасон-15” („Марс-15”) вероватно стекао и могућност за извођење узвратног атомског удара по самој континенталној територији САД.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 17:51 03.12.2017.

  • +29
Voting is closed.

SEVERNA KOREJA ne ugrožava nikoga i ima pravo na samoodbranu sa svim sredstvima!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 17:55 03.12.2017.

  • +31
Voting is closed.

Genocidni "zapadni" fašisti demonizuju SEVERNU KOREJU isto kao i SRPSKI NAROD! CCCC

raikkonen1's picture
raikkonen1 21:53 03.12.2017.

  • +10
Voting is closed.

ovi usranci su cirkuz..prave performans za budale!..dali im klishea za shtampanje njihovog jebenog dolara i cak ih snabdevaju orig.papirom, a sad oce da ih unishte!?!?..ne moze sirotinja da proizvede interkonti. rakete alooo ljudi shta vam je..izolirani su ''100'' godina a u trendu su!?..samo biznis..nishta licno!

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:21 04.12.2017.

  • +7
Voting is closed.

raikkonen1 - Da li je Kina pravi cilj celo vreme? Američki sukob sa Severnom Korejom bio bi tek uvod u još veći sukob. Eliminacijom bilo Rusije bilo Kine nestala bi Evroazija koja je globalni konkurent tj. kontrateg Novom svetskom poretku (NWO ) koji je hteo da napravi Zapad. Rusiju je puno opasnije napadati, ali Kina je uvek bila u ratovima mekanija. Rusija taman da je ne pipnu i jako oslabljena Kina ne mogu im više parirati niti biti smetnja za pravljenje NWO. Bez ekonomske snažne Kine Rusija bi morala biti kolonija u okviru njihovog NWO. I dalje žele da imaju apsolutnu dominaciju nad celim svetom.

Severna i Južna Koreja nekoliko puta su pregovarale o ujedinjenju, ali sve to što su oni uspeli da se dogovore po pravilu su minirali Amerikanci. Drugačije rečeno da nije američkog prisustva na Korejskom poluostrvu Koreja bi odavno bila u nekoj formi ujedinjenja i Korejanci bi živeli mirno.

Prošli put u Korejskom ratu poginulo je baš dosta Kineza, Kina je tada bila na strani S. Koreje. Stalno održavanje tenzija na Korejskom poluostrvu je dobar povod da Ameri ponovo dodju. Ali Severna Koreja je sitniji cilj, a Kina je glavni zgoditak na celoj toj strani azijskog kontinenta i Tihog okeana.

misko's picture
misko 05:10 04.12.2017.

  • +11
Voting is closed.

Mislim da je sasvim jasno da s. koreja nece izvrsiti prvi nuk. udar na ameriku. Cela histerija je samo paravan za dodatnu pljacku americkog buszeta, zainteresovanih mafijaskih grupa u samom vrhu amercke politike i finansija i to je sve. Ali zelim da napomenem da ce amerika svakako popiti atomski udar i da je samo pitanje vremena kada ce neke od ocajnih teroristickih grupacija to i u raditi. Nuklearna teh. vise NIJE problem problem je raketna tehnologija , ali ako neko vispreno smisli kako da sklopi bombicu na njihovoj teritoriji to ce biti KRAJ.Ne bih voleo da se to desi, uzas takvog cina je neopisiv ali potpuno je logicno, jasno i sasvim predvidljivo da je to samo pitanje vremena. Ako neko zeli da vas ubije i pritom ne brine i ne mari za sopstveni zivot, ako mrznja i bes predju granicu svakog razuma onda su ovakve stvari sasvim izvodljive a mislim da ima mnogo kandidata koji bi RADO to uradili u americi. To ce biti cena njihove spoljne "politike" koja se svela na pljacku ucenu i razaranje.

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:30 04.12.2017.

  • +7
Voting is closed.

" Маневри ће трајати од 4. до 8. децембра под називом Vigilant ACE. У њима ће, како се тврди, учествовати 1200 америчких војника са 230 ратних авиона, укључујући ловце F-22 и F-35..." - Ovakvo paradiranje i demonstracija sile prilično je staromodno i već prevazidjeno.
Ipak nešto pokušavaju. Pritiskaju prvenstveno S.Koreju sa namerom da je jednom nekako slome i osvoje. Ne može se zanemariti da na osnovu sve češčih i većih pretnji mogu da računaju i na prevrat iznutra u S.Koreji.
Zatim pritiskaju dodatno Rusiju i Kinu. Prete sa otvaranjem još jednog rata te se nadaju da će uspeti da ostvare neko popuštanje Kine. A kruna svega bilo bi da zbog pretnji S.Koreji ostvare negde neko popuštanje Rusije. Deluje nemoguće da će takvih popuštanja biti, ali elita koja upravlja SAD i NATO od svog plana osvajanja i prepravljanja ovakvog sveta ne odustaje. Suviše su ogrezli i okoreli u svim delovanjima sa takvim ciljem te ne mogu da prave izmene. Što se elite tiče nema nazad pa makar odveli Ameriku i NATO u propast. Pritom elita neće propasti jer imaju svoje imovine po celom svetu.

Na unutrašnjem planu stalno anatemisanje Severne Koreje povlači još naoružavanja te obezbedjuje sigurnu zaradu za firme proizvodjače oružja koje nisu u državnom vlasništvu nego su u privatnim rukama. Pojačano finansiranje vojske (svih njenih potreba) obezbedjuje se na teret budžeta koji pune poreski obveznici, a nekima će u SAD biti umanjena socijalna i razna druga davanja iz budžeta zbog toga.
S druge strane mogući su i pozitivni efekti jer više uposlena vojna industrija veoma brzo diže nacionalnu ekonomiju, ali samo pod uslovom da se rat i dobije. Negde u svetu još jedan zaustavljen vojni pohod koji sa sobom nosi i ozbiljne troškove, dakle izgubljen rat može da izazove ozbiljnije finansijsko uzdrmavanje i potrese unutar imperije.
Koliko će koštati samo ovi jedni manevri? Šta bi sve mogli sa tim da finansiraju kod kuće da im je stvarno Amerika na prvom mestu?!

Додај коментар