Тадић: Нисам од Душка Кнежевића узимао новац док сам био на челу ДС

БОС АТЛАС ГРУПЕ ТВРДИ ДА ЈЕ 10-15 ГОДИНА ФИНАНСИРАО ДЕМОКРАТСКУ СТРАНКУ

* „Битно је да Кнежевић прецизира своју оптужбу, јер овако оставља простор за тумачење да је мени лично давао новац или да је у време мог мандата финансирао странку уплаћивањем новца на неке тајне рачуне. Уколико Кнежевић ипак упућује ову оптужбу за кривично дело на мој рачун, онда ћу га тужити за изнету ноторну неистину, будући да у време када сам ја био председник ДС-а Душко Кнежевић није био финансијер странке, нити је странка у то време имала тајне рачуне у иностранству

_________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске странке (СДС) и бивши лидер Демократске странке (ДС) Борис Тадић одбацио је као нетачне наводе председника Атлас групе Душка Кнежевића да је од њега узимао новац док је био на челу ДС-а, наводећи и да није имао сазнања да је било ко из странке у том периоду узимао новац од црногорског бизнисмена.

          Реагујући на Кнежевићев наступ на Радио-телевизији Србије (РТС) у ком је рекао да је "10-15 година финансијски помагао Демократску странку у Србији, још пре времена Зорана Ђинђића и после, за време Бориса Тадића", бивши лидер демократа је упитао председника Атлас групе коме је из ДС-а давао новац на руке и на који страни рачун је уплаћивао новац.

          "Битно је да Кнежевић прецизира своју оптужбу, јер овако оставља простор за тумачење да је мени лично давао новац или да је у време мог мандата финансирао странку уплаћивањем новца на неке тајне рачуне. Уколико Кнежевић ипак упућује ову оптужбу за кривично дело на мој рачун, онда ћу га тужити за изнету ноторну неистину, будући да у време када сам ја био председник ДС-а Душко Кнежевић није био финансијер странке, нити је странка у то време имала тајне рачуне у иностранству", навео је Тадић у писаној изјави.

          Он је оценио да Кнежевић "лажима напада бившу власт у Србији" како би она била представљена као корумпирана "на начин на који је корумпирана власт Мила Ђукановића у Црној Гори" а у циљу слања поруке да је "оно против чега се данас боре грађани у Црној Гори, у Србији је већ постигнуто доласком Александра Вучића на власт".

          "Кнежевић добија простор у Вучићевим медијима, а за узврат покушава да изједначи Ђукановићев режим у Црној Гори са влашћу у Србији пре 2012. године, да би се замаглила чињеница да заправо Ђукановићев и Вучићев режим функционишу по истим принципима и да су оба режима угрожена истим грађанским протестима", навео је Тадић.

          Додао је да "нико нормалан не би могао поверовати да би Кнежевић добијао ударни термин на РТС-у да то није у неком интересу режима Александра Вучића".

          Председник Атлас групе Душко Кнежевић за којим је Црна Гора расписала међународну потерницу због сумњи на прање новца, рекао је синоћ на Радио-телевизији Србије да је "10-15 година финансијски помагао" Демократску странку у Србији, истичући да је то "нормална појава на Балкану око финансирања политичких странака".

          На питање да ли је то било транспарентно, Кнежевић који тврди да се налази у Великој Британији, рекао је да транспарентно не може да буде код великих политичких партија, посебно код великих износа, као и да су у питању или тајни рачуни у иностранству или кеш који се носи директно лидерима странака.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари