СББ држи 51 одсто тржишта, а његови власници покушавају да Брнабић утерају у лаж

ТВРДЕ ДА МОНОПОЛ ПОСТОЈИ САМО ТАМО ГДЕ ЈЕ ТЕЛЕКОМ ПОКУПОВАО КАБЛОВСКЕ ОПЕРАТЕРЕ  

* Ана Брнабић рекла да у "држави (Србији) у којој тврде да постоји цензура и монопол, СББ има 51 одсто тржишта дистрибуције медијског садржаја", да она "нема могућност избора у стану осим СББ као и многи грађни, захваљујући начину на који је тај оператер ушао на тржиште, био подржаван од политичих елита и легализован без динара"

____________________________________________________________________

         ЈУНАЈТЕД група (United Group) саопштила је да је апсурдна изјава премијерке Ане Брнабић у Скупштини Србије да због монопола СББ грађани немају избор провајдера.

         "У сваком домаћинству где је СББ, могуће је увести и Телеком. Домаћинства која немају избор су управо на подручју где је Телеком купио кабловске операторе", наводи се у саопштењу те компаније.

         Брнабић је јуче рекла да у "држави (Србији) у којој тврде да постоји цензура и монопол, СББ има 51 одсто тржишта дистрибуције медијског садржаја", да она "нема могућност избора у стану осим СББ као и многи грађни, захваљујући начину на који је тај оператер ушао на тржиште, био подржаван од политичих елита и легализован без динара".

         Премијерка је упитала "како је могуће да Телеком с мањим процентом дистрибуције медијског садржаја плаћа три пута већу накнаду од СББ-а".

         Јунајтед група (УГ) је у саопштењу навела да у многобројним градовима и општинама грађани не могу да добију могућност избора програма СББ.

         "Уколико премијерка буде желела да се увери да за СББ постоје забрањене општине, радо ћемо јој доставити списак. За почетак може да оде до Горњег Милановца и сазна како локални моћници из Српске напредне странке забрањују да СББ уопште приступи потрошачима", наведено је у саопштењу.

         Истиче се да "премијерка Ана Брнабић у било којем тренутку може да уведе Телеком провајдера, јер та компанија никако не може да спречи такву одлуку, нити би то радила, јер се залаже за слободно тржиште".

         "Необично је да се УГ од премијерке спочитава 'сива зона' пословања. У сваком тренутку од 2003. године смо имали државне ревизоре, а као додатну контролу и међународне ревизорске куће. Сваке године смо добијали потврду о редовности нашег пословања у свих ових 16 година, укључујући и све обрачуне пореза који су на време плаћени", наводи се у саопштењу.

         Та компанија је оценила да "ако Влада на челу са Аном Брнабић има намеру да УГ нешто ретроактивно наплати, пошто поручује да не плаћа довољно, то ће свакако бити порука свим страним инвеститорима и институцијама у Србији и ЕУ".

         "УГ плаћа све што је предвиђено законом, више од тога не можемо, јер би било незаконито", наводи се у саопштењу УГ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари