Милов режим „државни удар“ монтиран на лажима сведока које су му изнуђене уценама и мучењем

САША СИНЂЕЛИЋ: БИО САМ 23 ДАНА У САМИЦИ И ПРИМОРАВАН ДА УЧЕСТВУЈЕМ У МОНТАЖИ

* Одбрана жртава „удара“ доставила ИН4С тајне снимке на којима Саша СИНЂЕЛИЋ, сведок-сарадник на чијим исказима почива цела монтажа, наглашава: „Оног изборног дана у Црној Гори никакве завере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановића није било“

* „Нису постојали ни руски агенти одговорни за цео `државни удар`. Снимак на којем се наводно видимо ја и Едуард Шишмаков настао је док је он био у Београду да пише књигу, и само то. Какви, бре, руски агенти, овај човек, ја знам, бре, писао је текст за неку књигу. Није веровао шта га снађе“

* „Није било ни оружја, ако га је и било, онда је то Мирко Велимировић урадио у својој режији“

* За данас заказано изношење завршне речи у суду у Подгорици одложено, а адвокати одбране кажњени са по 1.000 евра због напуштања суднице након што је судија Сузана Мугоша одбила да разматра два нова снимка (достављена суду на ЦД-овима уочи почетка претреса) који компромитују статус Синђелића као крунског сведока сарадника

___________________________________________________________________

           АДВОКАТИ одбране доставили су редакцији портала ИН4С снимке сведока Саше Синђелића, који говори да је био примораван да учествује у монтажи "државног удара".

           Синђелић је иначе у судском поступку, који се пред црногорским судом води за покушај државног удара у тој земљи, сведок сарадник. У том поступку оптужени су и српски држављани и лидери ДФ-а.

           На снимку, Синђелић је поново порекао да је све што је сведочио у Вишем суду у Подгорици истина, те да никакве завере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановиц́а није ни било.

           У ексклузивном снимку који је објавио ИН4С, Синђелић на непознатој локацији особи од поверења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно сведочење изнуђено мучењем и уценама.

           Он је на крају, према сопственом тврђењу, побегао са породицом у Србију, без знања црногорских тужилаца о томе.

           Синђелић је још једном поновио верзију догађаја коју је испричао и на Хепи телевизији, како је отишао у Црну Гору у нади да ће невино оптужени људи бити брзо пуштени, али да се то није десило.

           На снимку је казао да је, иако се добровољно предао црногорској полицији, третиран као терориста, и тако и ухапшен, те да је држан у самици 23 дана са упаљеним светлима и мучен.

           У очекивању изношења завршне речи на суђењу за покушај тероризма у изборном дану, октобра 2016. у Црној Гори, у центру пажње су дијаметрално супротне изјаве крунског сведока сарадника, Александра Саше Синђелића, из којих се види да је у неколико наврата на различитим местима и различитим саговорницима тврдио да је био принуђен да током тог процеса износи лажна сведочења.

           За данас заказано изношење завршне речи је одложено, а адвокати одбране кажњени са по 1.000 евра због напуштања суднице.

           Они су судницу напустили након што је судија Сузана Мугоша одбила да разматра два нова снимка достављена суду на ЦД-овима уочи почетка претреса, а који компромитују статус Синђелића као крунског сведока сарадника.

           Адвокати одбране су ове снимке доставили редакцији ИН4С, која их је објавила и на којима се види и чује како Синђелић у разговору са непознатим саговорницима такође говори да је био приморан да учествује у монтажи тзв. "државног удара".

           Слично је Синђелић изјавио у емисији "Ћирилица" у понедељак на тв "Хепи" код уредника Миломира Марића.

           Дан након изјаве у "Ћирилици", међутим, на друштвеним мрежама, како је пренео портал РТЦГ, појавили су се снимци на којима Синђелић тврди да му је таква изјава на "Хепи" тв такође изнуђена.

           На видео записима, достављеним порталу ИН4С, Синђелић потврђује причу испричану у Марићевој емисији и каже да тог изборног дана у Црној Гори никакве завере око упада у Скупштину Црне Горе и убиства Мила Ђукановића није било.

           Синђелић на непознатој локацији, особама од поверења говори како су се ствари заиста одвијале, те да је његово лажно сведочење на суду изнуђено мучењем и уценама.

           Синђелић је навео да му је заплењена опрема коју је продавао на пијаци, те да је на његово чуђење, она представљена као терористичка.

           "Имао сам отпремнице насловљене на после 16. октобра, али су оне нестале", казао је свом саговорнику.

           Казао је и да је све признао како би их што пре "макао са врата".

           Нада се, прича, да ће невино оптужени људи бити брзо пуштени, али да се то није десило.

           Иако се добровољно предао полицији, он је третиран као терориста. Поновио је и оно што је тврдио у "Ћирилици", да је држан у самици 23 дана са упаљеним светлима, и мучен.

           "Они су покупили моје личне паре, моју опрему, ништа од тога ми није враћено нити ће, колико ја видим. Ко зна да ли бих ја био враћен да нисам побего овамо. Него сам ја сјео на воз 'и побег'о овамо", казао је свом саговорнику Синђелић, наглашавајући да тужиоци о томе ништа нису знали:

           "Нису ни знали. Спакујем клинце и жену на воз ноћу, ја се сакријем горе", рекао је.

           Према његовој причи, граничари су у возу видели да жена и деца спавају, а њега нису јер се сакрио, те да је тако ушао у земљу (у Србију).  И њему је било јасно како тужилаштво фунционише, те да на основу пар сусрета са његовим познаницима и пар телефонских позива могу било што да “напакују“.  "И како да ја сад докажем да нисам?", казао је уплашено Синђелић, пренео је портал ИН4С.

           Поновио је и да је извесном Паји дао новац да "људи који иду на протест подршке нису гладни", али да је овај те паре злоупотребио".

           "Зашто бих слао људе у регуларне смештаје ако ће да праве нереде?", упитао је он.

           Према његовом тврђењу, договор је био да у Црну Гору дође 15 дана и да га пусте, те да је уместо тога остао је две године, након чега је одлучио да побегне, иако је био упозорен да не напушта Црну Гору.

           "Ја сам рачунао да то неће да оде толико далеко", казао је Синђелић.

           Одлучио је, казао је, да све "призна" тек када су и ухапшени српски држављани одлучили да признају, без обзира што ништа од тога није тачно".

           "Мораш човече, неће да те пусте. То ти је присилно 'мораш'. Морао сам да дам другачију изјаву, они за другу неће да чују“, правдао се Синђелић.

           Сведок сарадник тужилаштва одриче и да су постојали наводни руски агенти одговорни за цео "државни удар". За снимак на којем се наводно виде он и Едуард Шишмаков, каже, да је у Београду био да пише књигу, и само то.

           "Какви, бре, руски агенти, тај човек је, ја знам, бре, писао текст за неку књигу. Није веровао шта га снађе", казао је Синђелић.

           Порекао је и постојање било каквог оружја, наводећи да ако га је било, онда је то Мирко Велимировић урадио у својој режији.

           Својим саговорницима је описао и како је изгледало привођење, те нагласио да га је црногорска полиција изводила из самице и мучила, пренео је портал.

       

         

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари