Борис Тадић: Мој рођак Ранко Тадић није у мом мандату никога прислушкивао

ТВРДИ ДА СРБИЈА У ВРЕМЕ ЊЕГОВЕ ВЛАСТИ НИЈЕ МОГЛА ДА ПРИСЛУШКУЈЕ РОЋЕНОВЕ РАЗГОВОРЕ

* „Нико из Србије није имао никакве техничке могућности да снима разговоре који су вођени из Русије, Ппа ни Роћенове… Дакле, нико из моје близине није имао потенцијал да прислушкује разговоре. Прво зато што није имао мој налог, а и да је имао налог с моје стране - није имао капацитете за тако нешто»

_________________________________________________________

        БИВШИ председник Србије Борис Тадић изјавио је да он није наредио да се прислушкује садашњи саветник председника Црне Горе, Милан Роћен, док је био амбасадор државне заједнице СЦГ у Москви.

        Председник Србије Александар Вучић претходно је изјавио да је прислушкивање разговора Милана Роћена рађено по налогу бивше власти и да је то радио Ранко Тадић, рођак некадашњег председника Србије.

        "Претпостављам да су неке обавештајне службе то могле да раде, да снимају разговоре. Ако се не варам, ти разговори су вођени у Русији, па претпостављам да су одатле и потекли снимци. У сваком случају, за мене је баш вучићевски стил та оптужба да ја имам везе с тим", рекао је Тадић за Слободну Европу.

        Како је додао, нико из Србије није имао никакве техничке могућности да снима разговоре који су вођени из Русије а за те разговоре први пут је сазнао онда када су се појавили у медијима.

        „Дакле, нико из моје близине није имао потенцијал да прислушкује разговоре. Прво зато што није имао мој налог, а и да је имао налог с моје стране није имао капацитете за тако нешто. У времену о којем говоримо, ја сам председник Републике коме ни тадашња Влада не доставља информације на захтев, са образложењем да то ‘није моја уставна надлежност’. Тако да је све то једна политичка бесмислица која служи Вучићу да подигне нову тензију“, рекао је он.

        На питање да ли му је познато име Ранка Тадића, Борис Тадић је рекао да се ради о његовом блиском рођаку и да он ништа слично није радио у његовом мандату.

        „Мислим да ће због тога Вучић добити тужбу његове породице зато што на бестијалан начин блати човека који више није међу живима, а то је баш у складу са вредносним системом Вучића. Лако је облатити мртвог човека и онда не мора ништа да се доказује у правном процесу и пред институцијама“, рекао је он.

        У претходва два месеца објављени су Роћенови разговори с Милом Ђукановићем о тајном састанку са руским тајкуном Олегом Дерипаском у којем се "спрдају са породицом Карић", са Ђукановићевом женом Лидијом која наводи како јој Мило кад није у земљи, "оставља да чува Црну Гору", са Дерипаском о приватизацији Комбината алуминијума Подгорица, у којем се помиње три милиона евра које "треба некоме дати".

        У јавност је доспео и снимак разговора Роћена са једним од лидера опозиције у Србији, Вуком Јеремићем, о смештају групе од 30 људи у хотелу на Светом Стефану, у чијем једном делу кроз смех кажу да имају свој саветнички лоби, Роћен псује мајку Србији, а Јеремић Црној Гори.

        Објављен је и снимак разговора Роћена са одбеглим бизнисменом Душком Кнежевићем који од Роћена тражи да му "погура" уговор од 170 милиона евра.

        Највећу буру у црногорској јавности је међутим изазвао Роћенов разговор са једним локалним "бизнисменом" који је објавио портал "Вијести", у којем он новинаре РТЦГ назива "болесном багром" и "говедима". Роћен је потом изјавио да жали што је то рекао.

        Тужилаштво је покренуло извиђај о овом случају.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари