Ах, како српски `прајдовци` воле своју земљу: Довешће Еуро Прајд-2022 у Београд

ТВРДЕ ДА СУ ПОБЕДИЛИ У КОНКУРЕНЦИЈИ ПРАЈДОВАЦА ИЗ БАРСЕЛОНЕ, ЛИСАБОНА И ДАБЛИНА

* Признају ипак да им тај европски слет траба понајвише да Европи и свету укажу и на озбиљан и систематски проблем дискриминације и неједнакости са којима се суочава ЛГБТ+ заједница на Западном Балкану

_____________________________________________________________________

        НA годишњој конференцији Европске асоцијације организатора прајдова (ЕПОА), Београд Прајд је освојио титулу града домаћина и организатора европске манифестације Еуро Прајд 2022 године, побиједивши остале кандидате, Барселону, Лисабон и Даблин.

        Еуро Прајд се додељује градовима као домаћинима у организацији догађаја још од 1992. године и Београд је јединствен по томе што ће се Еуро Прајд 2022 догађај први пут организовати изван Европског економског простора (ЕЕА).

        Горан Милетић, Директор за Европу организације Civil Rights Defenders и члан организационог одбора Београд Прајда каже да је поносан на такву одлуку те да очекује да се Београд докаже као добар домаћин.

        "Сигурни смо да ће Еуро Прајд бити важан фактор у афирмацији ширег друштвеног консензуса и уважавања различитости и слобода", казао је Милетић уз захвалност свим организацијама за људска права са Западног Балкана на подршци, као и Туристичкој организацији Србије.

        Михаиловић, који је координатор Београд Прајда, сматра да је избор Београда као домаћина Еуро Прајда 2022. "велика потврда нашег рада и циља који смо поставили када смо почели да организујемо Београд Прајд".

        "Еуро Прајд 2022 у Београду нам даје прилику да Европи и свету покажемо и позитивне стране Балкана, али најважније од свега је да овим догађајем желимо да укажемо на дубоке разлике које имамо у друштву као и на озбиљан и систематски проблем дискриминације и неједнакости са којима се суочава ЛГБТ+ заједница на Западном Балкану", рекао је Михаиловић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари