У Келну мушкарци „афричког и арапског изгледа” осумњичени за „масовне сексуалне преступе”

МЕРКЕЛОВА ТРАЖИ ДА СЕ ШТО ПРЕ НАЂУ КРИВЦИ И КАЗНЕ „БЕЗ ОБЗИРА НА ПОРЕКЛО И МОТИВЕ”

  • Око 90 жена пријавило полицији да су покушали да их напаствују. А све се издогађало око градског трга на коме се окупило око 1000 мушкараца узраста између 15 и 35 година који су под дејством алкохола „опкољавали жене, отимали им новчанике и мобилне телефоне, а претили свима који су покушавали да се умешају и да им помогну”

         ПОЛИЦИЈА  великог немачког града Келна саопштила је да је током новогодишње ноћи добила жалбе око 90 жена које су тврдиле да су покушали да их сексуално напаствују „мушкарци афричког и арапског изгледа”.

         Већина је додавала: „Вероватно мигранти”.

         „Келнски догађаји” су у Немачкој већ названи „масовним преступима сексуалног карактера”.

         Електронско издање листа Der Spiegel је објавило – позивајући се и на податке добијене од шефа градске полиције Волфганга Алберса – да се све издогађало око градског трга на коме се окупило око 1000 мушкараца узраста између 15 и 35 година који су под дејством алкохола „опкољавали жене, отимали им новчанике и мобилне телефоне, а претили свима који су покушавали да се умешају и да им помогну”.

         Портпарол немачке владе, Штефан Зајберт, изјавио је вечерас да Ангела Меркел „негодује због тих одбратних напада и сексуалних угрожавања која траже жесток одговор полиције и надлежних државних органа”.

         Зајберт је посебно нагласио: „Канцеларка сматра да мора бити учињено све што је потребно да се виновници што пре пронађу и казне, без обзира на њихово порекло и мотиве”.

         Меркелова је поводом „масовних преступа сексуалног карактера” већ разговарала са градоначелником Келна. А Зајберт је указао и да је „у тесном контакту са министром унутрашњих послова Томасом де Мезијером”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари