Сатирична будућност по El Pais: САД 2020. анектирају Мексико, Русија контролише Европу

УТИЦАЈНИ ШПАНСКИ ЛИСТ ИРОНИШЕ ДА ЋЕ УПЛАШЕНЕ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ САЗВАТИ САМИТ...

  • Али, да међу њима неће бити јединства, а да ће још у салу ући насмејани Доналд Трамп, док ће Путин изговорити: „Господо, амерички председник и ја смо постигли споразум који ће гарантовати мир у целом свету. Одсад САД могу да чине све што им падне на памет и у Мексику и у Јужној Америци. А Русија ће имати слободу деловања у Европи“

         УТИЦАЈНИ  и тиражни шпански лист El Pais објавио је властиту прогнозу да ће Сједињене Државе до 2020. године анектирати Мексико, а Русија - Европу.

         У тексту под насловом „Август 2020. Године”, чији је аутор Џон Карлин, најпознатији шпански лист у иронично-сатиричном тону пише о „могућем развоју догађаја у свету у блиској будућности“.

         Карлин прогнозира да ће пораст политичког популизма у свету неизбежно довести до нових конфликата. Сасвим конкретно, предвиђа да ће нови председник САД постати милијардер Доналд Трамп и да ће САД под његовим руководством 2020. напасти Мексико, а да ће председник Русије – Владимир Путин – реагујући на то – сазвати хитно саветовање лидера европских земаља.

         На територији Гибралтара који ће – после преузимања власти – Шпанији вратити антиколонијалиста Џереми Корбин који ће на челу британске владе наследити Дејвида Камерона.

         Трамп ће, иначе, објавити да жели да САД припоји само северне делове Мексика: Доњу Калифорнију, Сонору, Нови Леон, Тамаулипас...

         На гибралтарском саветовању, наравно, неће бити јединства. Шпански премијер ће апеловати на европске колеге да се према САД предузму „хитне мере“. Грчка ће саопштити да је спремна да одмах изда наредбу својој авијацији да бомбардује Вашингтон, Светску банку, Белу кућу и ММФ.

         Међутим, ништа неће бити по сценарију Европљана.

         El Pais иронише да ће у салу ући насмејани Доналд Трамп, да ће Путин изговорити: „Господо, амерички председник и ја смо постигли споразум који ће гарантовати мир у целом свету“.

         И да ће учесницима „гибралтарског седења“ објаснити: „Одсад САД могу да чине све што им падне на памет и у Мексику и у Јужној Америци. А Русија ће имати слободу деловања у Европи“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари