Медојевићу `одрезали`још два месеца затвора због одбијања да сведочи

ТВРДИО ДА ЈЕ СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ МИЛИВОЈЕ КАТНИЋ УЧЕСТВОВАО У РАТНУ ЗЛОЧИНУ У ЦАВТАТУ

* Посланик Милан Кнежевић избегава хапшење тако што не излази из зграде Скупштине. Њему прети затвор због одбијања да достави податке о судији који му је наводно понудио да му за 10.000 евра укине пресуду због напада на полицајаца 2015.

* ФАКТИ: Небојша Медојевић је хтео Монтенегро. Био је за одвајање Црне Горе од Србије. И, ево, добио је - Монтенегро

______________________________________________________________________________

          ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић кажњен је са још два месеца затвора јер је одбио да сведочи у предмету који је формиран поводом његових тврдњи из маја прошле године да је Главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године.

          То се наводи у саопштењу које је објављено на сајту Вишег суда.

          Ову казну по закону Медојевић може издржати тек након што му истекне она због које се од петка налази у налази у затвору, јер је одбио да каже ко је припадник АНБ-а који му је саопштио да је тужилац Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоише узео 100. 000 евра да му не би одредио притвор у случају јавности познатој као "Царине".

          И у овом случају затвор траје док Медојевић пристане да сведочи или док његово сведочење не постане непотребно или док се кривични поступак заврши, а најдуже два месеца рачунајући од дана и часа лишења слободе.

          Апелациони суд је јуче одбио као неосновану жалбу одбране посланика ДФНебојше Медојевића и Милана Кнежевића на одлуку Вишег суда да их ухапси, јер одбијају сведочење. Медојевић је у затвору од петка, а Кнежевић избегава хапшење тако што не излази из зграде Скупштине. Кнежевићу прети затвор због одбијања да достави податке о судији који му је наводно понудио да му за 10.000 евра укине пресуду због напада на полицајаца 2015.

           Након данашње седнице колегијума Скупштине, коју тражио је Фронт, није најјасније да ли полиција може да уђе у зграду парламента и ухапси Кнежевића, који већ четири дана боравком у Скупштини избегава хапшење.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари