„Марковић није обећао да ће Црна Гора водити рачуна о интересима Србије поводом значајних датума“

ОГЛАСИЛА СЕ МОНТЕНЕГРИНСКА ВЛАСТ У ПОДГОРИЦИ – НИ ТРУНКЕ КАЈАЊА ЗА МАШУЛОВИЋА

 

* ФАКТИ: Први доглавник Мила Ђукановића, ево, тврди да никада Александру Вучићу није обећао да ће званична Подгорица поводом историјских датума значајних за Србију бити у договору са Београдом. То, међутим, није најважније. Саопштење икабинета Душка Марковића јасно показује да су Ђукановићевом режиму односи са Хрватсаком важнији од односа са Србијом и да је слање војног аташева у Загребу, Ивана Машуловића, у Книн – на прославу „Олује“ – државна политика, а не грешка

_______________________________________________________________________________________

         ЦРНОГОРСКА влада демантовала је касно синоћ наводе председника Србије Александра Вучића да је званична Подгорица обећала да ће Црна Гора водити рачуна о интересима Србије у контексту за њу значајних датума.

         Из Владе је саопштено Радио-телевизији Црне Горе да премијер Душко Марковић није тако нешто обећао током посете Београду 2017. године.

         Реакција Владе у Подгорици уследила је у контексту потеза званичне Подгорице да на годишњицу прославе "Олује" пошаље војног аташеа Ивана Машуловића, због чега је у уторак реаговао председник Србије Вучић.

         Вучић је коментаришући слање црногорског војног представника на прославу "Олује" казао да му је премијер Марковић приликом посете Београду обећао да ће Црна Гора "водити рачуна о интересима Србије и пред важне и значајне датуме и значајна питања да ће се консултовати са Србијом".

         "Трудио сам се да са Црном Гором имамо најбоље могуће односе. Подсетићу на речи премијера Душка Марковића са заједничке конференције за новинаре у Београду: 'Црна Гора ће да води рачуна о интересима Србије и пред важне и значајне датуме и важна и значајна питања и Црна Гора ће да се консултује са Србијом и да води рачуна о томе'. Имали смо и случај слања њихових официра у НАТО мисију на Косову, имали смо и овај случај", рекао је Вучић.

         Из црногораке владе су, међутим негирали да је Марковић обећао тако нешто и саопштили да је црногорски премијер приликом посете Београду говорио о унапређењу положаја српске заједнице у Црној Гори.

         Из Владе су подсетили и цитирали тадашњу изјаву премијера Марковића.

         "Црна Гора и ова Влада ће бити снажно посвећене, не само очувању и унапређењу положаја српске заједнице, него и пажљивом односу према ономе што су гласови или незадовољство и примедбе које долазе из српске заједнице", изјавио је данас Марковић.

         Званична Србија, као и део јавности у Црној Гори, осудила је слање црногорског војног аташеа на прославу "Олује".

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари