Живковић: Председник Србије нема право да преговара са терористима из Приштине

„ЗАШТО ПРЕДСТАВНИЦИ СРПСКЕ ЛИСТЕ СЕДЕ У ВЛАДИ РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА РАМУША ХАРАДИНАЈА?“

          ПРЕДСЕДНИК Нове странке Зоран Живковић упитао је данас председника Србије Александра Вучића по ком основу преговара са како је навео, "терористима из Приштине" и зашто представници Српске листе седе у влади "ратног злочинца Рамуша Харадинаја".

         Наводећи да неће присуствовати сутрашњој седници Скупштине Србије на којој ће Вучић представити извештај о Косову и Метохији, Живковић је у писаној изјави упозорио да "председник државе по Уставу и законима нема овлашћења да преговара са терористима из Приштине".

         "Да ли је Влада Србије донела било какву одлуку или овлашћење о томе? Да ли је на Влади усвојен било какав документ који је платформа за разговор? О чему ти, Александре, разговараш са својим пријатељима из терористичког подземља Приштине? Да ли си питао некога у Србији, а пре свега Владу и Парламент, о чему уопште смете да разговарате", упитао је Живковић а пренела Нова странка.

         Лидер те партије је подсетио да је Вучић пре више од годину дана рекао да ће, на основу добијених сазнања, обавестити јавност о томе ко су убице Оливера Ивановића.

         "Од тада је прошло много времена. То значи да, врли правниче, вршиш кривично дело прикривања кривичног дела. Зато одговори одмах и немој да се вадиш на лудост и на блесавост, или на тајне и друге глупости, него кажи ко је убио Оливера Ивановића и да ли је тачна сумња да је он убијен од стране београдских и приштинских власти", затражио је Живковић.

         Он је упитао Вучића какву корист имају Срби "не само на Косову и Метохији већ и широм целе Србије" од учешћа представника Српске листе у влади Рамуша Харадинаја?

         "Шта смо том коалицијом добили? Да ли је Оливер Ивановић остао жив због тога, да ли су Газиводе наше, ко се тамо скија по води, ко управља Косовом, пред ким ти мораш да клекнеш кад хоћеш да одеш на Косово? Да ли Српска листа даје те дозволе за улаз или не? Ко шверцује робу за Косово у овом тренутку", упитао је лидер Нове странке.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари