Видојковић на београдском протесту: Не опуштајмо се као после 5. октобра

УЛАЗ У ВЛАДУ ОБЛЕПИЛИ ТРАКАМА НА КОЈИМА ПИШЕ „1 ОД ПЕТ МИЛИОНА“

* Марко ВИДОЈКОВИЋ: Нису сви из опозиције сјајни али мислим да су довољно талентовани и паметни да овај пут неће зезнути, а ако зезну, улица је опет наша

* На зачељу колоне је посланик Двери Срђан Ного носио пластична импровизована вешала.Он је агенцији Бета рекао да ихј је понео у знак подршке ухапшеном малолетном младићу и као изазов властима

___________________________________________________________________________

          ПРОТЕСТ "Један од пет милиона" у Београду почео је после 18 сати, а завршен је нешто пре 20 часова испред зграде Владе Србије након протестне шетње неколико десетина хиљада грађана по централним градским улицама.

          Окупљенима се обратио се писац Марко Видојковић који је рекао да грађани Србије данас живе у кошмару у коме су "таоци Александра Вучића".

          Видојковић је са импровизоване бине постављене на камиону испред Филозофског факултета позвао окупљене да се, како је рекао, "не опуштају као после 5. октобра".

          "Тек кад он падне, ми почињемо. Научили смо да ако неко с... избије, морамо да изађемо на улицу. Ако треба да живим кошмар, супер је што га живим са вама, мојом браћом и сестрама, слободним грађанима Србије", казао је Видојковић.

          Наводећи да је завршио Правни факултет у Београду, Видојковић је оценио да је та високошколска установа "легло невероватних олоша и што је парадоксално, криминала".

          "Правничка сам гњида али имам пуно право да анализирам Правни факултет и шта је он све изродио. Београдски Правни факултет има много антихероја и кретена, али и најбољег студента у својој историји. То је материјални доказ какав шљам и монструме тај факултет избацује. Најбољи студент шета по Србији и прича како је све феноменално, кренуо је да покуша бензином да угаси Србију која се упалила", рекао је Видојковић.

          Он је казао да постоје и часни правници и адвокати који су подржали протесте у Србији и позвао их да "када прође Вучићева хипноза" попишу кривична дела "које је ова багра учинила, да сваки динар буде враћен а да се нико од њих више не бави политиком".

          "Нисам фан вешала већ затвора и друштвено корисног рада за све који су кршили закон", рекао је Видојковић.

          Он је оценио да је "феноменално" што су како је рекао, различите политичке опције заједно у борби против режима Александра Вучића.

          "Нису сви из опозиције сјајни али мислим да су довољно талентовани и паметни да овај пут неће зезнути, а ако зезну, улица је опет наша", рекао је Видојковић.

          Окупљени су после обраћања Видојковића, кренули у протестну шетњу централним градским улицама. На челу колоне је велики транспарент "Један од пет милиона" а на зачељу посланик Двери Срђан Ного носи пластична импровизована вешала.

          Он је агенцији Бета рекао да је понео вешала "у знак подршке ухапшеном малолетном младићу и као изазов властима". Колону прати и полицијски аутомобил, али се за сада полиција није обраћала посланику Двери.

          Окупљени носе и транспаренте на којима пише "Хоћемо само правду, је ли то много", "Дижемо глас за професије спас", "Александар Вучић је најхрабрији на свету јер се ничега не стиди" а један грађанин носи стуб на коме је импровизована висибаба која је по његовим речима, симболично најављује долазак пролећа у Србију.

          Обраћајући се окупљеним грађанима испред зграде владе, координаторка протеста Јелена Анасоновић поручила је председнику Србије Александру Вучићу да ће "учити као азбуку имена свих слободних градова у Србији који шетају".

          Она је оценила да теренском кампањом "Будућност Србије" Вучић "покушава да умири народ Србије који више неће да ћути".

           Она је позвала грађане да се и следеће суботе окупе испред Филозофског факултета у Београду на новом протесту, док су учесници протеста упалили неколико бакљи испред зграде Владе Србије чији су улаз облепили тракама на којима пише "Један од пет милиона".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари