Учесници протеста у Београду аплаудирали предлогу да се СНС, СПС и СРС ставе ван закона

ПРЕДСЕДНИК ПРАВНОГ САВЕТА НАРОДНЕ СТРАНКЕ ПРЕДЛОЖИО ДА СЕ ТО ИЗВЕДЕ ОДЛУКОМ УСТАВНОГ СУДА

Владимир Гајић

* Адвокат Владимир ГАЈИЋ иницирао и да се установи институција независног тужиоца и изведе нова акција „Сабља“

* Наступ глумца Хаџи Ненада Маричића открио да организатори протеста живе у уверењу да је главни проблем у томе што је Србија успавана, па је треба само пробудити. А они ту себе, наравно, виде у главној улози

__________________________________________________________________________

            АДВОКАТ и председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас на протесту "Сви као један - Један од пет милиона" у Београду да треба обећати грађанима да ће одмах по промени власти бити покренут поступак пред Уставним судом за забрану рада Српске напредне странке, Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије због свега што су учиниле последњих 30 година.

            "То ће имати за правну последицу да се забрани приступ јавној власти на основу лустрације свим лидерима ових странака доживотно", рекао је Гајић окупљенима код Теразијске чесме у Београду на 23. протесту против актуелне власти.

            Он је рекао да су људи у Србији скоро 30 година таоци три човека који су државу гурнули у ратове, санкције, материјално је опљачкали и духовно уништили и навео да су то некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић, лидер радикала Војислав Шешељ и председник Србије Александар Вучић.

            Гајић је казао да је потребно одмах по промени власти креирати правне механизме који ће омогућити да се држава коначно и заувек отргне из загрљаја мафије, а да је за спровођење тог задатка неопходно донети одговарајуће прописе и установити институцију независног тужиоца који ће деловати док се "држава мафијашка потпуно не уништи".

            "Да би се то спровело вероватно ће нам бити потребна и нова 'Сабља'", рекао је Гајић.

            Он је казао да је потребно коначно прекинути континуитет службе државне безбедности која делује у непрекинутом временском периоду "преко ОЗНЕ, УДБЕ, а данас БИА" мењајући само назив, а радећи као политичка полиција.

            "Та је служба, а то је доказано у правоснажним судским поступцима српских судова, ликвидирала једног председника Србије Ивана Стамболића, једног независног и слободног новинара Славка Ћурувију и једног премијера Србије Зорана Ђинђића и два пута неуспешно покушала да убије тадашњег опозиционог вођу Вука Драшковића. Уколико се та служба не реформише из темеља, нема никакве шансе да се у Србији спроведу било какве промене, било када и да дође до било какве промене система", рекао је Гајић.

            Он је казао да се све што је рекао односи и на војну безбедносну службу која је "мрачан тунел већ 70 година и о којој нико ништа не зна".

            "Морамо да створимо нове безбедносне службе које ће да се баве својим послом обавештајним радом и безбедношћу свих грађана Србије", рекао је Гајић.

            Он је казао и да новој власти мора национални приоритет број један да буду просвета и култура.

            "Ако мислимо да опстанемо и парирамо овој цивилизацији на просвети и култури држава не сме да се штеди, јер без знања смо нација која не представља ништа", рекао је Гајић.

            Он је истакао да су потребни одлучни и храбри карактери који ће да обаве тај посао без компромиса.

            Гајић је за председника Србије Александра Вучића рекао да је он и РЕМ и премијер Србије, и председник Уставног суда Србије и шеф полиције, да командује војском, да је директор Урбанистичког завода Београда, Завода за заштиту споменика културе, градоначелник Београда и свих осталих градова изузев Шапца и општине Стари град, да је председник Звезде и Партизана, селектор репрезентације у свим спортовима, да је уредник ријалитија у Србији и да што он не стигне "ту су брат, ћале, кумови, Мали и Бата".

            Он је казао да нема преговора и "трулих компромиса са непријатељима слободе и правде".

            Додао је да је опозиција свесна да грађани у њих немају довољно поверења и да је зато потребно демократско национално веће у које ће да уђу професори, академици, студенти како би се "ојачали квалитетом" и изашли заједно са једним великим програмом промена система.

            Глумац Хаџи Ненад Маричић рекао је да је протестима начињен корак да се пробуди успавана Србија и да се постављају темељи за ново другачије друштво које је одговорно према себи и својој будућности.

            (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари