Трифуновић: Од Милошевића наовамо у Србији се радило на уништењу свега и то добро

У КРАГУЈЕВЦУ РЕКАО ДА ЈЕ ВЛАСТ У ПАНИЦИ И ПОЗВАО ДА СЕ УЈЕДИНЕ ЛЕВИЧАРИ И ДЕСНИЧАРИ

* „Знам шта је право и шта није. Ово што ради државни апарат није право, а ово што људи раде изражавајући незадовољство на улици то је право. Међу њима има и левичара и десничара. То је оно што је рекао Бошко Обрадовић, ако Горан Марковић и ја не будемо шетали заједно ићи ћемо одвојено. Апсолутно је генијална реченица шта год мислили о Бошку Обрадовићу и Горану Марковићу, али мислим да је то јако тачно“

________________________________________________________________________

         ЛИДЕР Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић оценио је данас да су протести широм Србије "незаустављива река" и доказ да су се грађани ослободили страха.

         Трифуновић је у Крагујевцу, где је посетио одбор Шумадијске регије која га је кандидовала за председника ПСГ, рекао да енергија грађана Србије све више расте што како је навео, потврђује чињеница да се од јуче протестује у 67 градова.

         "Осим што је убила институције, систем и што се бави криминалним радњама, ова гарнитура на власти је завела неки страх. Тај страх је био паралишући да се уради било шта. Ви не можете да радите било шта у страху. Оно што је јако битно за почетак је да се тај страх разбио", рекао је Трифуновић новинарима.

         Он је оценио да Србији недостаје "све елементарно" да буде демократска земља јер се, како је рекао, "од Слободана Милошевића наовамо радило на уништењу свега и то добро".

         "Ми имамо на власти фактички људе из 90-тих година и то омиљене Милошевићеве пајаце, дакле Шешеља и његове ученике. Нисам пророк нити месија па да знам шта ће се и како даље дешавати али чврсто верујем да ће се догодити оно што треба - да ће екипа на власти отићи а са њом цела та чума коју вучемо од 90-их", рекао је лидер ПСГ.

         Коментаришући кампању коју је председник Србије Александар Вучић покренуо широм земље, Трифуновић је рекао да не зна на шта је власт све спремна, али и додао да мисли да је у паници.

         "Кажу ловци, да је рањена дивља свиња најопаснија. Не знам колико је ова дивља и не знам колико је свиња, али полако. Видећемо", рекао је Трифуновић.  

         Наводећи да је "прилично левичарски настројен", лидер ПСГ је оценио да покрет треба да укључи и левичаре и десничаре зато што како је рекао, "и једни и други треба да нађу најмањи заједнички садржалац".

         "И левичару и десничару је стало да има пруге, путеве, правосуђе које функционише, просвету која функционише. А сада, да ли у кући држи слику Драже Михајловића, Димитрија Љотића или Броза или не знам Коче Поповића, то је потпуно небитна ствар", рекао је Трифуновић.

         Он је казао да ово није време нових подела у Србији него спајања, уз оцену да му је подела од 90-тих "преко главе".

         "Ја само знам шта је право и шта није. Ово што ради државни апарат није право, а ово што људи раде изражавајући незадовољство на улици то је право. Међу њима има и левичара и десничара. То је оно што је рекао Бошко Обрадовић, ако Горан Марковић и ја не будемо шетали заједно ићи ћемо одвојено. Апсолутно је генијална реченица шта год мислили о Бошку Обрадовићу и Горану Марковићу, али мислим да је то јако тачно", казао је Трифуновић.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари