Тадић: Ко дође на скупштинско заседање о КиМ аболираће Вучићеву политику

ОПТУЖИО ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ЗА УКИДАЊЕ ДИЈАЛОГА  И НЕТРАНСПАРЕНТНУ КОСОВСКУ ПОЛИТИКУ

* Дневном листу „Данас“ рекао да не очекује да ће Вучић на седници рећи ишта ново и конкретно, јер никада ништа конкретно није и предложио, осим што је тврдио да су сви одбили његов план, који никад нико није ни видео ни чуо

___________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић оценио је да би присуство опозиције седници о Косову и Метохију било аболирање председника Србије Александра Вучића за седмогодишњу нетранспарентну косовску политику и укидање дијалога у друштву.

         Тадић је за викенд издање листа "Данас" казао да би то значило и учествовање у Вучићевом "циркусу" у ком покушава да заказивањем седнице код међународне јавности "створи утисак да бојкот парламента не значи да је његова власт аутократска и да је укинуо парламентаризам".

         "Пре свега, уопште се не ради о седници посвећеној Косову већ о манипулацији косовским питањем зарад стварања привида о раду парламента. Онај ко учествује у тој манипулацији не снажи већ слаби парламентаризам у Србији", рекао је Тадић.

         Он је казао да је одржавање седнице "пропагандистичка фарса" како би Вучић представио опозицију као неодговорну и незаинтересовану за кључна национална питања.

         Тадић је напоменуо да није опозиција започела бојкот парламента због тема, већ због понашања владајуће већине којим се обесмишљава учествовање у парламенту.

         Како је рекао, не очекује да ће Вучић на седници рећи ишта ново и конкретно, јер "никада ништа конкретно није и предложио, осим што је тврдио да су сви одбили његов план, који никад нико није ни видео ни чуо".

         Седница Скупштине Србије о Косову и Метохији заказана је за понедељак, 27. мај.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари