Протест у Савамали завршио се испред Скупштине Београда

БИЛИ ПРИСУТНИ И ВУК ЈЕРЕМИЋ, БАЛША БОЖОВИЋ, ДРАГАН ЂИЛАС И БОШКО ОБРАДОВИЋ

* На удару били Синиша мали и Горан Весић. Окупљени носили транспаренте "Док сви нису слободни нико није слободан", "Чији град?", "Београд је наша заједничка кућа и двориште", као и заставе Града Београда и дугиних боја

___________________________________________________________________________

           ПРОТЕСТ "За град без фантома" одржан је вечерас у Београду, а испред Скупштине града постављени су `споменици` заменику градоначелника Горану Весићу и бившем градоначелнику Синиши Малом.

           Велике фигуре Весића који држи гондолу и Малог који има багер, постављене су у парку испред Градске скупштине.

           "То је споменик фантомима, споменик корупцији, бахатости, свему ономе што наш град није", рекао је Добрица Веселиновић из Инцијативе Не да(ви)мо Београд.

           Додао је да су то једини споменици које ће Весић и Мали добити у Београду.

           "Весић и Мали не заслужују наш град и следеће године неће бити овде", казао је Веселиновић.

           Протест за почео испред зграде Геозавода где су 2016. у ноћи између 23. и 24. априла срушени објекти у Савамали.

           Радомир Лазовић из Инцијативе Не да(ви)мо Београд је казао да је ситуација у Београду "мрачна", али да уједињени и солидарни грађани могу да је поправе.

           "Београдска гондола, музичка фонтана, Београд на води, виртуелни метро, сеча дрвећа, нелегална градња, исељавање људи, колапс саобраћаја, новогодишња расвета, отимачина, бахатост, безобзирност, мржња, то је данас слика нашег града", оценио је он.

           На солидарност је позвао и професор Факултета политичкин наука Зоран Стојиљковић који је казао да су грађани оставили земљу "ненадгледану" због чега су је преузели "самозадовољни политичари и политичарке".

           Према његовим речима, требало би основати Институт за демократију како би грађани мерили сваки потез политичара.

           Грађани су кренули у протестну шетњу ка градској скупштини око 19 часова, а на челу колоне био је транспарент "Не да(ви)мо Београд".

           Грађани су носили и транспаренте "Док сви нису слободни нико није слободан", "Чији град?", "Београд је наша заједничка кућа и двориште", као и заставе Града Београда и дугиних боја.

           Међу учесницима протеста били су и лидери Савеза за Србију Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Балша Божовић, Вук Јеремић, чланови Покрета уједињених фантома.

           Колона се на кратко зауставила код зграде Владе Србије где су запаљене бакље, а присутни скандирали "оставке" и "лопови".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари