Протест у Београду: На факултетима постала важнија партијска књижица од знања и струке

ДАЛИБОР СТАНОЈЕВИЋ ИЗ КЊАЖЕВЦА:  НАСИЛНИК КОЈИ МЕ ПРЕТУКАО ИМА ЗАШТИТУ ВЛАСТИ

* Ненад КУЛАЧИН: Опозицији пред најављену седницу Скупштине о Косову да треба да чује глас народа - не може се бити мало трудан

___________________________________________________________

         У БЕОГРАДУ је и синоћ одржан протест „Сви као 1 – 1 од 5 милиона”, на коме су говорили Далибор Станојевић, један од организатора протеста у Књажевцу, Биљана Стојковић, професорка Биолошког факултета и новинар Ненад Кулачин.

         Станојевић, који је, како је саопштила ДС, претучен јуче у Књажевцу, окупљенима код Теразијске чесме је рекао да насилник који га је јуче претукао има заштиту власти, али да се он не боји, и да се за разбијање глава мора одговарати.

         Биљана Стојковић је рекла да су у образовању и на универзитету „постали важнији партијска књижица од знања и струке”.

         Професоре и студенте је позвала да кажу да не пристају на овакав универзитет, на којем се издају лажне дипломе.

         Како је нагласила, прихватањем једног спорног доктората један од факултета Београдског универзитета за њу је престао да постоји, а Универзитет ће „извршити самоубиство” ако одбије жалбу на ту одлуку.

         Кулачин је рекао да нико не сме да угаси протесте, преноси Танјуг.

         Није важно колико учесника протеста има, ко долази, ко стоји и ко шта каже, већ, каже Кулачин, колико су спремни да се боре против власти.

         Опозицији је поручио пред најављену седницу Скупштине о Косову да треба да чује глас народа и да се не може бити „мало трудан”, него да морају да кажу да ли су у бојкоту парламента или не.

         Са Теразијске чесме учесници су се потом упутили у протестну шетњу под називом „Путем музеја илузија”, поред седишта медија чијим извештавањем нису задовољни.

         Међу окупљенима на протесту били су Драган Ђилас, Никола Јовановић, генерал Срето Малиновић, Бранислав Лечић, Срђан Шкоро...

         Протест је завршен у тзв. „слободној зони” испред зграде Председништва Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари