Председник БГ-општине Стари град са „групом грађана“ блокира радове на Тргу Републике

СНС ГА ОПТУЖИО ДА ДЕМОЛИРА ГРАД И ОНЕМОГУЋАВА ЗАВРШЕТАК РАДОВА

* Марко БАСТАЋ: Блокада ће данас трајати 12 сати, али ће наредни пут бити дужа уколико градоначелник не прими незадовољне грађане на разговор

__________________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК београдске општине Стари град Марко Бастаћ и група грађана почели су јутрос блокаду радова у центру града, на Тргу Републике, напомињући да су "штетни" и да је потребно омогућити грађанима који живе на том подручју да се о њима изјасне на референдуму.

           Бастаћ је пришао радницима који управљају машинама, замолио их да их угасе, што су они мирно и урадили. У близини радова није примећена редовна као ни комунална полиција.

           Према речима Бастаћа, блокада ће трајати данас 12 сати, али ће наредни пут бити дужа уколико градоначелник не прими незадовољне грађане на разговор, као и да је потребно да смени свог заменика Горана Весића.

           Непосредно  након што је почела блокада, са друге стране ограде постављене око простора где су предвиђени радови, окупило се двадесетак грађана који су протестовали због блокаде, узвикујући "срамота", тако да је започела краћа расправа.

           Један од окупљених се издвојио и пљунуо према Бастаћу, који је био на неколико метара од ограде, којој је пришао да би разговарао са противницима блокаде.

           Главни говорник, из групе која се бунила због блокаде, рекао је Бастаћу да због њега не може да стигне на посао, који му је одговорио да је "све помешао" јер то управо не може због радова, као и да је "очито" добио налог шта да каже.

           "Саговорник" Бастаћа није желео да се представи, рекавши да му је име и презиме `грађанин Београда`, али је Бастаћа оптужио да "ломи бандере" и да "руши", док је он, како је рекао, за "спорт и ненасиље".

           Рекао је да је против пљувања и да не познаје човека који је пљунуо према Бастаћу, док су присталице Бастаћа тврдиле да је неки час раније причао са њим.

           Бастаћ је рекао новинарима да ће грађани, који су против наставка радова, ту бити на смену док ће он остати све док се данашња блокада не заврши.

           СНС: Бастаћ демолира град и

            спречава завршетак радова

           Градски одбор Српске напредне странке (СНС) осудио је данашњу блокаду радова у центру града, коју је извео председник градске општине Стари Град Марко Бастаћ, наводећи да је "срамота да се новац Београђана троши и расипа" на такав начин.

           У саопштењу се тврди да је Бастаћ са собом у блокаду повео "запослене у општини Стари град".

           "Уместо да буду на услузи грађанима, свакодневно демолирају град и спречавају завршетак радова", наведено је у саопштењу СНС.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари