Обрадовић: Грађанин Вулин се може залагати за разграничење, али министар Вулин – не сме

ВИШЕМ ЈАВНОМ ТУЖИЛАШТВУ У БЕОГРАДУ ПРЕДАО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ МИНИСТРА ОДБРАНЕ

          ПРЕДСЕДНИК Двери је данас у Вишем јавном тужилаштву у Београду предао кривичну пријаву против Александра Вулина због сумње да је изјавама којим позива на разграничење на Косову и Метохији прекршио чланове 306 и 307 Кривичног законика РС.

          „Сматрамо да је изјавом датом у интервјуу Вечерњим новостима, где каже да се залаже за разграничење са Шиптарима, и то што пре, министар Вулин учинио кривична дела признавање капитулације или окупације из чл. 306. КЗ, угрожавање територијалне целине из чл. 307. КЗ и позивање на насилну промену уставног уређења из чл. 309. ст.1. КЗ.“" - рекао је Обрадовић.

         Он је истакао да је ово тест за правосуђе да покаже да ли је независно и додао да и други државни функционери, укључујући председника државе, на овај начин крше закон. Такође је рекао да се овде не ради о вербалном деликту.

         „Ниједан грађанин не може кривично одговарати за своје политичке ставове макар  се радило и о залагању за независно Косово. И господин Бошко Јакшић и Александар Вулин као обични грађани могу пропагирати шта год желе. Међутим, овде се не ради о грађанину Александру Вулину, већ о министру и о државним функционерима који су дужни да штите Устав и који немају право да дају овакве изјаве које су позив на рушење Устава“ - сматра Обрадовић.

         (саопштење Српског покрета Двери)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари