Оснивачи Савеза за Србију: Једна од главних тачака - противљење чланству Приштине у УН

РАЗГОВАРАЛИ СА СИМПАТИЗЕРИМА У САЛИ ГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ УЖИЦА КОЈА ЈЕ БИЛА ПУНА

_____________________________________________________________________________________

         БУДУЋИ оснивачи Савеза за Србију синоћ су у Ужицу навели да су међу главним тачкама програма Савеза борба против криминала, противљење чланству Приштине у УН, стварање услова за фер изборе, нова економска политика, запошљавање младих и борба против сиромаштва.

         Домаћин скупа и председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић рекао је да је за слободне и фер изборе неопходно да престану притисци на бираче и да свим политичким странкама буде омогућен равноправан приступ медијима, наводи се у саопштењу Народне странке.

         Стаматовић је додао да ће Савез бојкотовати изборе ако ти услови не буду остварени, па "нека Вучић са Чедом, Чанком и радикалима доказује свету како је ’победио’ у трци у којој је сам учествовао".

         Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да је Савез питање односа према Косову и Метохији поставио као једно од најважнијих тачака окупљања опозиције, и додао да се мора учинити све да Александар Вучић не почини велеиздају потписивањем споразума којим би биле прецртане границе Србије, јер то не би било последње прецртавање граница.

         Председник Демократске странке Зоран Лутовац навео је да ће спровођење 30 тачака програма Савеза створити услове за останак младих у Србији, јер програм подразумева стварање правне државе, подршку младим брачним паровима, образовању и младим талентима.

         Председник Левице Србије Борко Стефановић је, упитан о новој економској политици Савеза, одговорио да ће се она заснивати на већим јавним инвестицијама, подршци домаћим предузетницима и елиминисању партократије из јавног сектора.

         Чланица Председништва Српског покрета Двери Гордана Маринковић Савић рекла је да су најважнији задаци Савеза за Србију промена погубне власти Александра Вучића и потом спровођење програма од 30 тачака, од којих је издвојила борбу против сиромаштва, породичну политику и стварање услова да се млади запосле и остану у Србији.

         Будући оснивачи разговарали су вечерас са грађанима у Ужицу у пуној сали градске скупштине.

         (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари