Лечић: Институције су узурпиране па је зато народ - институција

ОРГАНИЗАТОРИ НАЈАВИЛИ ДВА ВЕЛИКА ПРОТЕСТА 8. ЈУНА – У КРУШЕВЦУ И БЕОГРАДУ

          ПРОТЕСТ Један од пет милиона завршен је вечерас позивом на ново окупљане у Крушевцу и Београду следеће суботе, којима ће се обележити шест месеци од пребијења једног од опозиционих лидера Борка Стефановића у Крушевцу, што је иницирало протесте широм Србије.

         За 8. јун најављен је, тим поводом, велики протест у Београду али и другим местима када ће "шетати цела Србија".

         Данашње протесно укупљање одржано је под мотом "Стоп крвавим кошуљама", тако да је читана "ретроспректива свих пребијања и насиља које је власт починила према неистомишљеницима" током шестомесечних протеста.

         Један од лидера опозиције, Борко Стефановић, после чијег пребијања у Крушевцу су започели протести, рекао је да је то била порука свима који мисле слободно шта их чека.

         Говорећи у „Дневнику Слободне Србије“, испред зграде Радиотелевизије Србије, где се шетња зауставила на кратко, Стефановић је истакао да је она власт која се "одржава крвљу" губитничка, тако да ће и ова "брзо отићи".

         "Вратили сте осмех и наду Србији, хвала вам", поручио је Стефановић учесницима протеста, наводећи да је протест "рођен у мраку", али да ће "светло овладати".

         Он је позвао све грађане да буду заједно, јер су један народ и да "не дозволе да их Вучић поцепа".

         Стефановић је рекао да учесници протеста неће "насести на провокацију Вучића" да се са њим "обрачунавају физички и упадају у институције".

         "Он чека погрешан потез, али бићемо стрпљиви и он ће отићи на ђубриште историје", рекао је Стефановић.

         Протест је, по обичају, започео у центру града, код Теразијске чесме, где су 1991. године одржавани студентски протести, уз позив глумца Бранислава Лечића на велико окупљање 8. јуна што ће бити "круна" досадашњих протеста.

         "Дужност је бити део протеста, то је борба за достојанство свих грађана", рекао је Лечић, који је навео да су "институције узурпиране" па је зато "народ институција".

         "Овде је слободни парламент и овде се одлучује", казао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари