Јерков: Преиспитаћемо докторате Стефановића и Малог у Николићеву диплому

НАЈАВИЛА И ДОВОЂЕЊЕ У СУМЊУ „СВИХ НАУЧНИХ ЗВАЊА ЈОРГОВАНКЕ ТАБАКОВИЋ“

          БИЋЕ преиспитана сва стечена научна звања Јоргованке Табаковић, докторат Небојше Стефановића, диплома Томислава Николића и докторска теза Синише Малог, изјавила је вечерас у Дневнику, у опозиционој "Слободној зони", потпредседница Демократске странке Александра Јерков.

          "Не сме остати непознаница ко је омогућио несанкционисање плагијата, и студирања без дана проведеног на  факултету", рекла је она и подсетила да је ова питања проблематизовала на скупштинском Одбору за образовање, али муфтија Зукорлић није желео њима да се бави, свесно је занемаривао значај теме и величину проблема како би, по њеним речима, остварио жељену акредитацију свог, приватног Универзитета у Новом Пазару.

          Александра Јерков је оценила да благонаклони однос државе према урушавању образовног система наводи младе да своју будућност не виде у нашој већ у некој страној земљи и обећала да ће ДС када постане одговоран за државну политику то променити.

          "То ће утицати и на младе да будућност виде у својој земљи, напредовање кроз образовање, без пречица и странпутица на коју воде купљене дипломе", закључила потпредседница ДС.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари