Јеремић: Вучићев режим ће се срушити као кула од карата на први звиждук на његовом митингу

У БАЈИНОЈ БАШТИ РЕКАО И ДА „СВЕТ НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ПРОМЕНЕ АКО ЈЕ АЛТЕРНАТИВА ВУЧИЋУ ХАОС“

           ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће се режим председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића "срушити као кула од карата на први звиждук на неком од његових усиљених митинга", као што је и румунски диктатор Николае Чаушеску "пао са власти врло брзо након првог звиждука у тренутку када је изгледао апсолутно необорив".

           "Питање је времена када ће се то догодити и тада ће ствари почети да се развијају муњевитом брзином. На крају ће морати да испуни захтеве опозиције и обезбеди услове за фер изборе на којима ћемо победити", рекао је Јеремић у Бајиној Башти, где је Народна странка основала општински одбор.

           Јеремић је истакао да опозиција неће "никакав румунски сценарио нити револуцију, него промене на демократским изборима", а да је Вучић устројио систем тоталитарне владавине тако да ће га "прво, макар и најмање начињање монопола моћи коштати власти".

           Јеремић је навео да се СНС неће распадати "полураспадом као СПС", који је настао на идеологији грађеној деценијама, него ће "пасти одједном", зато што напредњаке на окупу држи "искључиво голи интерес и брутално остваривање користи злоупотребама, од локалног нивоа до врха власти".

           Он је истакао да Народна странка и опозиција морају бити добро организовани и спремни за тај тренутак, јер свет неће дозволити промене ако је алтернатива Вучићу хаос.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари