Јеремић: Вучићев митинг биће најскупљи у новијој политичкој историји Србије

СзС ПРЕДСТАВИТИ ТИМ СТРУЧЊАКА КОЈИ ЋЕ СА ВЛАШЋУ ПРЕГОВАРАТИ О ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА

           ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да очекује да ће председник Србије и СНС-а Александар Вучић на митингу у Београду "сахранити могућност нормалног дијалога".

           "Чућемо данас Вучићев одговор на захтеве грађана који протестују више од четири месеца, али нисам оптимиста да ће их прихватити. Ако буде тако, онда нема више простора за конструктиван дијалог са неким који свој народ назива фашистима и лоповима. Ми ћемо наставити притисак, и примораћемо власт да пристане на фер изборне услове", рекао је Јеремић телевизији Наша, а преноси информативна служба странке.

           Јеремић је оценио да је Вучић "уздрман психолошки и политички" и да је зато наредио да у Београд дође више од 1.000 аутобуса, у којима ће бити много "уцењених људи запослених у јавном сектору".

           "То ће бити најскупљи митинг у новијој политичкој историји, ако се узме у обзир ангажовање толико аутобуса и цена радних сати људи који ће изостати са посла. Вучић на недељном нивоу 'пржи' стотине хиљада евра пореских обвезника само да би преко медија које контролише, а то значи 90 одсто релевантних медија, показао своју наводну снагу. Да је заиста снажан, он не би присиљавао људе да долазе, као што ни ми нисмо платили ниједан аутобус за митинг 13. априла, на који су сви дошли својом вољом", рекао је Јеремић.

           Јеремић је најавио да ће опозиција ускоро представити тим стручњака који би требало да разговара са представницима власти о изборним условима и поштовању медијских закона.

           Председник Народне странке је истакао да је неопходно наставити акције против режима и да опозиција не позива на насиље, нити жели да на било који начин доведе у питање мир и стабилност у Србији.

           "Нећемо одустати у борби за промену власти на фер изборима. Том циљу смо данас много ближи него пре четири месеца. Морамо бити упорни и одлучни, али и рационални. Ово је процес, имамо посла са злом које је пустило дубоке корене, са канцером који се раширио по институцијама и целом друштву, а он се не лечи само једном туром хемотерапије", рекао је Јеремић.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари