Јеремић: Вучић опозиционе лидере позива на тучу уместо на дијалог и сучељавање мишљења

ПРЕДСЕДНИК НС УВЕРЕН ДА ЋЕ ГРАЂАНСКИ СПОР ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ СИГУРНО ДОБИТИ

* „Вучић не сме да распише изборе које ће опозиција бојкотовати, јер власт после таквих избора неће бити легитимна, како у Србији, тако и у очима међународне заједнице, која се према нелегитимним режимима понаша битно другачије

______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић "хулиган или човек потпуно суспендоване свести", јер опозиционе лидере позива на тучу уместо на дијалог и сучељавање мишљења.

         "Вучић нема никакав осећај одговорности шта значи када председник државе са толиком медијском доминацијом шаље поруку друштву да је туча нешто нормално и дозвољено. Стога не би требало да нас чуди када тројица студената у Новом Саду буду тешко пребијени због критике режима, јер су они који су их пребили инспирисани говором председника Србије", рекао је Јеремић телевизији Наша.

         Јеремић је, поводом Вучићеве изјаве да ће ићи у затвор ако изгуби спор у којем га је председник Народне странке тужио за повреду части јер нема да плати 50 милиона динара, рекао да је Вучић "потпуни дилетант", пошто свако ко је "прошао поред Правног факултета" зна да се за накнаду штете досуђену у грађанској парници не може ићи у затвор.

         "То је један од основних постулата грађанског права. Срамота је колико он не познаје право, које је студирао пуних шест година две године дуже него што је потребно да се дипломира. Он ништа не зна, а влада свиме, и зато живимо у оваквој ситуацији. Ја ћу сасвим сигурно добити парницу против Вучића, јер он нема ниједан доказ да сам шеф међународне банде лопова, како ме је назвао, само је питање колико ће правосуђе развлачити тај процес", навео је Јеремић.

         Јеремић је додао да је тражио 50 милиона динара за увреду части јер зна да је то сума која је председнику СНС-а и те како доступна.

         "Предлажем да се, када изгуби спор, на аукцији продају сва вина из његовог винског подрума у Јајинцима и да се добијени новац уплати у хуманитарне сврхе. Сигуран сам да ће бити скупљено много више од 50 милиона динара", рекао је Јеремић.

         Председник Народне странке је рекао да Вучић не сме да распише изборе које ће опозиција бојкотовати, јер власт после таквих избора неће бити легитимна, како у Србији, тако и у очима међународне заједнице, која се према нелегитимним режимима "понаша битно другачије".

         "Он се тога плаши, иначе би расписао изборе без опозиције и победио на њима. Објављени су извештаји Европске комисије и Фридом хауса и више нема назад, а то су само благи сигнали онога што следи. Вучић је био у власти крајем деведесетих и гледао је како је Слободан Милошевић у очима међународне заједнице од дејтонског миротворца постао злочинац. Сада му почиње да мирише на то, и зато је нервозан и уплашен", рекао је Јеремић.

         Јеремић је навео да председник СНС-а интензивно ради на сејању раздора у опозицији, али да му то неће поћи за руком.

         "Ми смо донели чврсту одлуку да бојкотујемо институције и изборе под постојећим условима. Вучић ће покушати да игра на време и да у последњем тренутку, можда 40-ак дана пре избора, учини неке уступке, попут делимичног ослобађања медија, али тако да они не произведу ефекат на бираче", рекао је Јеремић.

         Јеремић је додао да би, међутим, било много боље да председник Србије и СНС-а што пре приступе дијалогу са опозицијом, али да му ментално стање то не дозвољава, јер Вучић сваки договор доживљава као лични пораз.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари