Јеремић: Максимално смо за јединствени опозициони фронт, али морамо имати и „план Б“

НАГЛАСИО ДА ТРЕБА ПО СВАКУ ЦЕНУ НАСТАВИТИ СА ПРОТЕСТИМА И „ДРМАЊЕМ КАВЕЗА“

* На седници Главног одбора НС нагласио да оквир за преговоре са косовским Албанцима мора бити резолуција Савета безбедности Уједињених нација 1 244 и Устав Србије

___________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Народне странке и један од лидера Савеза за Србије Вук Јеремић изјавио је данас да су четири месеца протеста тргнули Србију из сна тако да је у више од сто општина и градова засијало светло отпора које ће довести до промене власти, за коју је рекао да је видно уздрмана.

          "Власт је са митинга у Београду послала поруку којом покушава да подели грађане, да их окрене једне против других, што не сме да се деси", рекао је Јеремић, отварајући седницу Главног одбора странке, наводећи да је задатак праве опозиције да помири друштво у Србији.

          Он је рекао да је та странка била родоначелник јединственог опозиционог деловања и да се и даље "максимално залаже да опстане јединствен опозициони фронт", али да као свака озбиљна организација мора да има и "план Б", ако затреба.

          Странка, како је навео, мора бити способна да у свакој општини самостално изађе на локалне изборе 2020. године.

          Говорећи о Косову, он је нагласио да "оквир за преговоре са косовским Албанцима мора бити резолуција Савета безбедности Уједињених нација 1 244 и Устав Србије".

          Он је рекао да Вучић тајно преговара и да је спреман да "прецрта границу Србије", а кад "џемпер почне да се пара тешко је то зауставити".

          Неопходно наставити протесте

                    до рушења власти

          Председник Народне странке и један од лидера Савеза за Србију (СзС) Вук Јеремић истакао је данас да је неопходно наставити са протестима до рушења власти председника Србије Александра Вучића.

          "Ови протести 'Један од пет милиона' и 'Сви као један' ни по коју цену не смеју бити угашени и заустављени", рекао је Јеремић отварајући седницу главног одбора те странке.

          Он је истакао да се мора наставити "са дрмањем кавеза у који смо сви стављени" и инсистирањем на захтевима за постизање фер изборних услова којих данас нема.

          Према његовим речима ако се настави упорно са протестима, доћи ће се до испуњења бар базичних претпоставки за то.

          "Промене ће доћи путем избора", нагласио је Јеремић.

          Он је рекао и да су "пали Јутка и Симоновић па ће пасти и Вучић".

          "Једна по једна цигла његове власти падају. Ово је процес", рекао је Јеремић.

          Јеремић је за Народну странку рекао да је најјача опозициона организација у Србији.

          "Ми смо носећа осовина опозиционог рада у Србији и локомотива промена", казао је Јеремић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари