Јеремић и Ђилас у Бриселу: Избора неће бити док не буде услова као у другим европским земљама

СзС ОБЈАВИО ДА СЕУ СЕ СРЕЛИ СА „ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ“

* Затражили од европских званичника успостављање структуираног дијалога са представницима грађанских протеста

_________________________________________________________________________

          ОСНИВАЧИ Савеза за Србију Драган Ђилас и Вук Јеремић састали су се данас у Бриселу са представницима Европске комисије, са којима су разговарали о политичким превирањима у Србији и захтевима грађана који сваке недеље у све већем броју протестују широм земље.

          У разговору са европским званичницима Ђилас је навео да је "опозиција постигла сагласност да више не учествује у раду институција у којима је суспендована демократија" и додао да нормалност може бити успостављена једино кроз одржавање потпуно фер и поштених избора на свим нивоима.

          Како се наводи у саопштењу СзС, Ђилас и Јеремић су поручили председавајућем Делегације Европског парламента за односе са Србијом, Едуарду Кукану, да легитимних избора неће бити док се не успоставе услови као и у другим европским земљама.

          "Србија више није слободна земља, а режим Александра Вучића је отвореним кршењем Устава и закона, као и до сада незабележеном злоупотребом државних институција, изгубио демократски легитимитет", оценио је Јеремић који је председник Народне странке.

          Они су затражили од европских званичника успостављање структуираног дијалога са представницима грађанских протеста, у циљу стицања пуног увида у политичке и социјалне прилике у земљи.

           У Европском парламенту су потврдили да ће разговори са опозицијом бити настављени током посете Београду председавајућег Спољнополитичког одбора ЕП Дејвида Мекалистера крајем месеца.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари