Група на протесту у Нишу – док је говорио Бошко Обрадовић – скандирала „фашисти“

 РЕДАРИ И ПОЛИЦИЈА ИХ УДАЉИЛИ СА ТРГА КРАЉА МИЛАНА НА КОЈЕМ ЈЕ ПРОТЕСТ ОДРЖАН

* ОБРАДОВИЋ: „Ми тражимо од ове власти слободне медије и слободне изборе. Да ли је то толико ненормалан захтев са наше стране? Нема више избора у Србији док не буду фер и поштени. Да би избори били фер и поштени морају медији да буду слободни, а пре свега јавни медијски сервис и то најмање шест месеци пре избора

________________________________________________________________________

           НА протесту у Нишу синоћ је група младића док је говорио лидер двери Бошко Обрадовић узвикивала "фашисти" због чега су редари и полиција младиће удаљили са трга на ком се одржава протест.

           Скуп је обезбеђивала униформисана полиција, што није био случај на ранијим скуповима.

           Обрадовић је рекао да су инцидент изазвали "криминалци" из Дољевца које је на протест послао председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић.

           "Они мисле да се неко њих плаши. Они су смешни. Упркос свим провокацијама настављамо протест. Грађани више неће да трпе понижавање, вређање, пропаганду, криминал, корупцију и издају од стране актуелне власти", рекао је Обрадовић.

           Он је казао да се много тога променило у протекла четири месеца, протести су организовани у преко 100 градова, а више стотина хиљада људи је изашло на улице.

           "Опозиција се ујединила без обзира на наше идеолошке и политичке разлике. Доста је било, решили смо да променимо наше животе, да уведемо ред, да станемо на пут овој власти и нико више не може да заустави храбре грађане Србије који неће стати док не виде крај Александра Вучића", истакао је Обрадовић.

           Како је казао, "нема повлачења, нема предаје", док се не "ослободи Србија".

           "Ми тражимо од ове власти слободне медије и слободне изборе. Да ли је то толико ненормалан захтев са наше стране? Нема више избора у Србији док не буду фер и поштени. Да би избори били фер и поштени морају медији да буду слободни, а пре свега јавни медијски сервис и то најмање шест месеци пре избора. Када дође слобода онда нека свако изађе на изборе, а ви грађани Србије да бирате слободно, без ботова, малтретирања, и медијског мрака", рекао је Обрадовић.

           Према његовим речима, сви су сведоци да у Србији постоје две стварности, "једна је она која може да се гледа на режимским медијима, а у којој су сви лидери опозиције лопови, фашисти и олоши, а у другој стварности дешава се нешто потпуно друго, дешава се диктатура у којој грађани Србије живе седам година, лични режим Александра Вучића, узурпација свих институција, одлазак младих из земље".

           "Дешава се да нахватате оца министра полиције са 300.000 евра у кешу непознатог порекла, а министар полиције још није поднео оставку. Ово није ни Зоран Кесић, ни њуз нет, ово је ненормални режим Александра Вучића и Српске напредне странке", рекао је Обрадовић.

           Он је нагласио да су се одборници Скупштине града Ниша затворили у салу Скупштине да би спречили упад од некога коме никада није пало на памет да упада у Скупштину града.

           "Ми живимо у једном ненормалном стању. Нама медији више нису слободни, више у парламенту нема нормалне дебате, затворили су нам све државне институције. Ако поднесете кривичне пријаве све заврше у фијокама, не може да се истера на чистац ни једна афера, ни Вучићевог брата, ни његових кумова, ни оца министра Стефановића, ни низа криминалаца у врху ове власти", нагласио је Обрадовић.

           Председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић истакао је да они који су искористили државне и народне ресурсе, сада желе да се штите народом и да хушкају једне и друге.

           "Био сам скоро на скупу на који је дошло 20 нарко дилера под покровитељством начелника и шефова полицијске управе тог места. Да ли полиција треба да хапси лопове, или да их организује да иду на сопствени народ?", рекао је Мијаиловић.

           Полицајцима, додао је Мијаиловић, забрањено је све у Србији.

           "У врх полиције и у руководство полицијских управа су доведени послушни који штите своје фотеље, јер су свесни чињенице да на та радна места никада нису требали да дођу. Свесни те чињенице урадиће све што им се каже само да са тих позиција не оду", истакао је Мијаиловић.

           Протест је завршен протестом шетњом од Трга краља Милана до Уреда и Нишке тврђаве.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари