ДСС: Зашто Београд не реагује на отимање имовине СПЦ у Ђукановићевој сатрапији?

ВЛАСТ НИЈЕ ОДРЕАГОВАЛА НИ НА ПОКАТОЛИЧАВАЊЕ ЦРКВЕ СВЕТОГ НИКОЛЕ У НОВОМ БРДУ

Остаци Новог Брда и његова катедрална црква

* Одсуством било какве реакције председник Републике и Влада Србије дају прећутну сагласност ескалацији насиља којим Ђукановићев режим наставља да подрива темеље српског идентитета у Црној Гори и спроводи асимилацију Срба

_____________________________________________________________

         СРПСКА власт ћути док се у сатрапији Црној Гори и на Косову и Метохији отима имовина Српске Православне Цркве.

         Усвајање Предлога Закона о слободи вероисповести и правном положају верских заједница, којим србомрзачка црногорска власт спрема озакоњење отимачине највећег дела имовине Српске Православне Цркве и њеног уписа у имовину државе Црне Горе, да би била пренета неканонској, самозваној Црногорској православној цркви, одговорној српској власти би морало да буде тачка на којој је дара превршила меру.

         Уместо тога, одсуством било какве реакције председник Републике и Влада Србије дају прећутну сагласност ескалацији насиља којим Ђукановићев режим наставља да подрива темеље српског идентитета у Црној Гори и спроводи асимилацију Срба.

         Држава Србија ћути и на присвајање црквеног и културног наслеђа Срба на простору Косова и Метохије, као што је случај са покатоличавањем Цркве Светог Николе у Новом Брду.

         Стога позивамо српске власти да хитно реагују и упозоре јавност у Србији и ван ње на нецивилизацијско и силеџијско понашање власти у Подгорици.

         (саопштење Демократске странке Србије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари