ДСС раскида све локалне коалиције са Српском напредном странком

ЈОВАНОВИЋ: ОВАЈ РАСКИД НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ЕВЕНТУАЛНИМ УЛАСКОМ ДСС У САВЕЗ ЗА СРБИЈУ

* Милош ЈОВАНОВИЋ: ДСС је увек правио разлику између локалне и националне политике, али је то тако у нормалним политичким околностима које сада не постоје јер се СНС упушта у велеиздају, односно предају Косова и Метохије

__________________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИШТВО Демократске странке Србије одлучило је да сви општински одбори ДСС раскину локалне коалиције са Српском напредном странком, саопштио је данас председник ДСС Милош Јовановић.

         Он је на конференцији за новинаре у Београду рекао да се раскида коалиција са напредњацима у 14 општина, али није могао да прецизира у колико би локалних самоуправа СНС могао остати без власти због прекида коалиције.

         Како је речено, одлука о раскиду коалиције са СНС-ом је донета "због упуштања у велеиздају, односно предају Косова и Метохије".

         Јовановић је навео да је ДСС увек правио разлику између локалне и националне политике, али да је то тако у "нормалним политичким околностима" које сада не постоје.

         Јовановић је додао да раскид локалних коалиција са СНС-ом нема везе са евентуалним уласком ДСС у опозициони Савез за Србију.

         "Одлука о томе - ораскиду коалиције са СНС - донета је и разматрана много пре него је савез био у оптицају, а одлуку је убрзао председник Србије Александар Вучић, односно брзина којом СНС иде ка потпуној издаји", казао је шеф ДСС.

         Он је навео и да ДСС није у Савезу за Србију и да не зна да ли ће бити.

         "На јесен ћемо одлучивати како на најбољи начин зауставити ово лудило, ако је то савез онда ће бити савез, ако је нешто друго - биће нешто друго", истакао је Јовановић.

         Он је казао да је унутрашњи дијалог о Косову и Метохији био "фарса" и служио за "припрему терена за капитулацију и издају земље" и критиковао изјаве Вучића које су, како је истакао, скандалозне и увредљиве.

         Подсетио је на наводе председника Србије да "сваки Србин зна да је Косово изгубљено", на "изражавање наде" да ће бити потписан правно обавезујући споразум са Приштином и изјаву да се резолуција 1244 Савета безбедности УН, не односи на Србију.

         "Питам га сада јавно: зашто је релативизовао тај документ који јасно каже да је Косово Србија", упитао је Јовановић Вучића.

         Председник Политичког савета ДСС Милош Ковић је казао да су "све маске пале и да се насупрот Уставу и закону и међународним правним актима Александар Вучић и његови помоћници упуштају у велеиздају".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари