Хрвати у Мостару организују протест против „свог“ члана Председништва БиХ Жељка Комшића

ОН НАЈАВИО ДА ЋЕ ОДМАХ УКИНУТИ „УРЕД ХРВАТСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ“ У МОСТАРУ

         ЖЕЉКО Комшић новоизабрани члан Председништва БиХ је најавио је затварање уреда члана Председништва у Мостару.

         Комшић у саопштењу за јаvност поручује да ће предложити да се овај простор уступи и помогне пренамени у сврху стварања заједничког простора Универзитета и Свеучилишта у Мостару.

         Поручио је да је искрен у намери да наредне четири године буде неко ко ће повезивати људе.

         Међутим, преко друштвених мержа се у Мостару за четвртак, 11. октобар, спрема протест Хрвата против избора Жељка Комшића на место хрватског члана Председништва БиХ.

         Као организатор протестне шетње наведена је "хрватска младост".

         Хрвати су позвани да се окупе тог дана код Свеучилишта и да прошетају до Канцеларије хрватског члана Председништва БиХ у Мостару, где ће упалити свеће и исказати своје незадовољство.

         У протестном позиву се напомиње да се очекује општа мобилизација свих организација како би из Мостара отишла достојанствена порука у свет о прегласавању Хрвата.

         "Хрватице и Хрвати, вријеме је да се реагује на поновљено гажење демократије у виду прегласавања Хрвата и избора за хрватског члана Предсједништва особе која је изабрана бошњачким гласовима. Нека пламен свијећа које буду горјеле покаже да демократија у БиХ не постоји, али нека још снажније покаже да смо још ту и да нећемо прихватити рушење политичке воље хрватског народа", наводи се у позиву.

         Комшић је изабран по трећи пут за хрватског члана Предсједништва БиХ, освојивши на протеклим општим изборима у БиХ више од 190.000 гласова и победивши кандидата ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, који је добио подршку око 130.000 бирача.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари