ХНС осудио осуде бошњачких политичких и медијских галамџија и мрзитеља Хрвата

ТВРДИ ДА СЕ У САРАЈЕВУ НАПАДА ОНО ШТО У ЊЕГОВОЈ ДЕКЛАРАЦИЈИ УОПШТЕ НЕ ПИШЕ

* „Одбацујемо квалификације о УЗП које се неутемељено и неправедно приписују Хрватској, Хрватској Републици Херцег Босни и Хрватском вијећу обране. Таква злонамјерна квалификација, на жалост, користи се за покушај остварења ратних циљева једне од страна у рату у БиХ и елиминирања хрватског народа као политичког субјекта у Босни и Херцеговини

________________________________________________________________________

         НАКОН јучерашњег заседања Хрватског народног сабора и усвајања Декларације у којој је, између осталог, одбачена пресуда Међнародног суда у Хагу о удруженом злочиначком подухвату, из ове организације су одлучили да одговоре "бошњачким странкама, политичарима и медијима".

         "Након усвајања Декларације осмог засједања Хрватског народног сабора, занимљиво је, али и помало жалосно гледати и слушати хистеричне иступе бошњачких странака, политичара и медија како осуђују нешто што у Декларацији не пише, поготово што не постоји ништа што би се могло довести у везу с величањем ратних злочина или злочинаца.

         Декларација је једногласно усвојена на осмом засједању Сабора и она поред преамбуле има седам поглавља са укупно 2840 ријечи, и она савјесно и одговорно промишља политичку позицију и будућност Хрвата у Босни и Херцеговини као својој домовини, и свакако није документ написан за дневно-политичко манипулирање", наводи се у саопштењу ХНС-а.

         ХНС даље у писаном обраћању јавности моли све да прочитају шта пише у Декларацији, па да тек онда "покушају наћи разлоге за искривљивање и манипулирање садржајем Декларације".

         "Зато молимо све оне који су се већ доказали као мрзитељи Хрвата у БиХ (или као они који не подносе Хрвате у БиХ) да макар, на силу, прочитају што пише у Декларацији. Став ХНС о УЗП-у је више пута јавно изнесен у бројним реагирањима и приопћењима, тако да реченица у Декларацији не представља ништа ново. Сматрамо како УЗП представља идеолошки и политички конструкт који нема утемељење у међународном праву, поготово ако се има у виду чињеница да се теза о УЗП жели користити од стране великог броја бошњачких политичких и медијских галамџија као импликација за колективну кривњу хрватског народа, ХРХБ и ХВО-а.", наводи се у саопштењу ХНС-а.

         Свима који су реаговали након јучерашњег заседања из ХНС-а су одлучили да још једном поруче:

          "Одбацујемо квалификације Међународног казненог суда за бившу Југославију о удруженом злочиначком потхвату које се неутемељено и неправедно приписују Републици Хрватској, Хрватској Републици Херцег Босни и Хрватском вијећу обране. Таква злонамјерна квалификација, на жалост, користи се за покушај остварења ратних циљева једне од страна у рату у Босни и Херцеговини и елиминирања хрватског народа као политичког субјекта у Босни и Херцеговини. Међународни казнени суд за бившу Југославију није био позван у предмету "Прлић и други“, нити је он уопће позван, како је и сам пресудио 2007. године, да одлучује о питањима државне одговорности, јер је његова надлежност казнена и протеже се само на појединце", стоји у саопштењу ХНС-а.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари