Удала се шефица аустријске дипломатије – главни валцер отплесала са Путином

РУСКИ ЛИДЕР ПОСЛЕ ЦЕРЕМОНИЈЕ АВИОНОМ ИЗ ГРАЦА ОДЛЕТЕО ЗА БЕРЛИН – НА РАЗГОВОР СА МЕРКЕЛОВОМ

 

* Све се одиграло у башти ресторана Gasthaus Tscheppe an der Weinstraß У Хамлицу, на југу Штајерске. А почело је са десетоминутним кашњењем јер је колона возила руског лидера каснила неколико минута

____________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин не само да је присуствовао свадби шефице аустријске дипломатије Карин Кнајсл, која се у градићу Хамлиц код Граца удала за бизнисмена Волфганга Мајлингера, већ отплесао са њом главни валцер целе церемоније.

         Све се одиграло у башти ресторана Gasthaus Tscheppe an der Weinstraß на југу Штајерске. А почело је са десетоминутним кашњењем јер је колона возила руског лидера каснила неколико минута.

         Путин је Кнајсл поклонио велики букет цвећа. А својеврсни поклон је био и наступ Кубањског козачког ансамбла.

         Приликом опраштања, Путин се Карин и њеном супругу захвалио на немачком.

         Упутио се у Грац, одакле је авионом одлетео за Берлин где га је чекао разговор са Ангелом Меркел.

         Међу званицама су били и аустријски канцелар Себастијан Курц, вице-канцелар Хајнц-Кристијан Штрахе, министар одбране Марио Кунасек и генерални секретар ОПЕКМухамед Баркиндо.

Долазак Владимира Путина на свадбу Карин Кнајсл

         Иако се радило о свадби и Путиновом приватном боравку у Аустрији, посланик Европског парламента из аусттријске партије Земени, Михел Рајмон, затражио је да Кнајсл поднесе оставку.

         Аустријско Министарство спољних послова одмах му је одговорило да присуство председника Русије министаркиној удаји неће ни на који начин уттицати на спољнополитички курс Беча.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари