Звиздић: Граница на Дрини између држава БиХ и Србије остаће ту до Судњег дана

ДОДИК ПРЕТХОДНО РЕКАО ДА ЋЕ У БУДУЋНОСТИ ДОЋИ ДО НЕКЕ ВРСТЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ ИЗМЕЂУ РС И СРБИЈЕ

* „Док буде свијета и вијека, та граница ће бити граница између двије пријатељске, комшијске, сусједне државе

     _______________________________________________________________________     

          ДЕНИС Звиздић, председавајући Савјета министара БиХ у техничком мандату, коментарисао је "прекрајање граница", о којима је поново говорио Милорад Додик, председавајући Председништва БиХ, те поручио да ће граница између БиХ и Србије бити док је "свијета и вијека"

          "Можда је Додик цртао границе гдје ће бити 4Г плус мрежа. Претпостављам да је то, јер граница на Дрини је граница између државе Босне и Херцеговине и државе Србије. Она је ту стољећима и остаће до Судњег дана. Док буде свијета и вијека, та граница ће бити граница између двије пријатељске, комшијске, сусједне државе", истакао је Звиздић те додао:

          "Свака радикална изјава, или изјава која на било који начин проблематизира суверенитет и територијални интегритет БиХ,  свакако да не ствара позитивну атмосферу. Дакле, то је свима нама јасно - да је БиХ суверена, независна, самостална држава, да желимо да градимо добросусједске односе са прије свега нашим сусједима - Хрватском, Србијом и Црном Гором, али на бази међусобног уважавања и реципроцитета. Ја позивам наше сусједе да се држе основних демократских, европских и међународних стандарда и начела. Због тога сам више пута позвао да потпишемо уговоре о граници".

          Додик је у интервјуу за портал Espreso.rs рекао да нека врста интеграције између Србије и Републике Српске, али и дела Црне Горе у будућности мора постојати.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари