Земан: Руска војска је дошла на позив Дамаска, а Американци су извршили инвазију на Сирију

ОСУДИО ПАРОЛЕ ЧЕШКИХ ДЕСНИЧАРА ТИПА „ЈЕВРЕЈИ У ГАСНЕ КОМОРЕ”

          ПРЕДСЕДНИК Чешке Милош Земан оценио је за чешке медије да су руске трупе у Сирији легитимна помоћ тамошњој влади која их је позвала, док америчке јединице такав договор немају па су према томе у инвазији.

          „Када је реч о Русији, легитимна сиријска влада склопила је са Русијом споразум о одбрамбеној помоћи, тако да због тога руске јединице нису извршиле инвазију. С обзиром на то да сиријска влада никакав такав споразум није склопила са америчким јединицама – логично је да су у инвазији (на Сирију)”, казао је Земан у интервјуу који данас објављује чешки проруски информативни портал Парламентњи листи.

          Председник Чешке, који је фаворит на предстојећим председничким изборима у јануару за други петогодишњи мандат, оштро је у том интервјуу осудио расистичке изјаве против Рома, хомосексуалаца и Јевреја неких представника чешких екстремиста из странке Слобода - директна демократија, али је нагласио да због изјава неких не може цела странка да се означи као расистичка.

          „Могуће је да су фашистичке изјаве давали поједини посланици странке. Изјава ‚Јевреји у гасне комореʼ заиста јесте изјава која прелази све границе. Знате, ја навијам за Јевреје па сам посебно алергичан, али спасио бих све три групе, Јевреје, хомосексуалце и Роме гасних комора”, казао је Земан.

          Чешки председник је додао да не би била лоша идеја да се онима који такве расистичке и антисемитске изјаве дају, као секретар СПД и блиски сарадник њеног лидера Томија Окамуре, Јарослав Стањик, натерају да они удахну мало гаса Циклон Б, довољно мало да их не убије као Јевреје у холокаусту, али да виде шта њихова изјава заиста значи.

          Секретар чешке десничарске екстремистичке СПД која је на парламентарним изборима у октобру освојила преко 10 одсто гласова Чеха и четврта је најјача странка у Чешкој изазвао је ових дана скандал када је у ресторану Посланичког дома парламента викао да све Јевреје, Роме и хомосексуалце треба послати у гасне коморе.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

iki's picture
iki 18:43 12.11.2017.

  • +18
Voting is closed.

Zeman, jedan je od retkih predsednika, koji je apsolutno po mojoj meri! Ponekad imam utisak da mi je pročitao misli, kao što je sada slučaj.

Чешки председник је додао да не би била лоша идеја да се онима који такве расистичке и антисемитске изјаве дају, као секретар СПД и блиски сарадник њеног лидера Томија Окамуре, Јарослав Стањик-" натерају да они удахну мало гаса Циклон Б, довољно мало да их не убије као Јевреје у холокаусту, али да виде шта њихова изјава заиста значи." Ova izjava mu vredi...mnogo... I da se vratim na početak teksta, a to svi znamo, da je Rusija legitimno u Siriji, a da je USA okupatorska.

Додај коментар