„Ваша власт је плод агресије на Либију“

ГАДАФИ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ И ПОБУЊЕНИЦИМА

     ЛИБИЈСКИ лидер Моамер ел-Гадафи – у свом најновијем аудиообраћању нацији – назвао је власт побуњеничког Прелазног националног савета нелегитимном.

     „Ти људи се нису дочепали власти по вољи и жељи народа. Њихова власт је плод оружане агресије на Либију на копну, са мора и из ваздуха. Ти људи предтављају једино своје личне интересе, а не интересе целог народа Либије, па ће их народ и уништити“ – рекао је Гадафи-

     Власт у Џамахирији, подвукао је Гадафи, не почива на власти једног човека, већ се заснива на свенародном управљању земљом.

   «Такву власт је немогуће свргнути јер је досад сваки Либијац – преко народних комитета – учествовао у управљању својом земљом. То значи да је власт била власт милиона» - истакао је либијски лидер.

     Арабојезични лист «Аш-Шарк ал-Аусат» - нешто пре Гадафијевог говора – објавио је да се он налази у опседнутом граду Сабха на југу Либије (750 километара од Триполија), а под контролом је његових присталица.

     Упркос томе што их свакодневно бомбардује НАТо авијација и константно атакују побуњеници под контролом Запада, Сабха, Бани Валид и Гадафијев родни Сирт још пружају отпор. За Вашингтон и Брисел неочекивано снажан и упоран отпор.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари