Упозорење Техерана Американцима: двапут вагните пре него нападнете Иран!

ИЗЈАВА ШЕФА ИРАНСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ

ПРИЛИКОМ ПОСЕТЕ БЕНГАЗИЈУ

  • САД су, на жалост, изгубиле мудрост и урачунљивост при решавању међународних питања. Американци су почели да се ослањају само на силу. Ипак нека двапут поразмисле пре него што изаберу курс сукобљавања са Ираном у вези са нашим атомским програмом, упозорио је Вашингтон Али Акбар Салехи

        ЗВАНИЧНИ Техеран званично је упозорио Американце: да добро промисле пре него што евентуално одлуче да ударе на Иран!

        Шеф иранске дипломатије, Али Акбар Салехи, био је више него јасан у директном обраћању Вашингтону: „Двапут поразмислите пре него што изаберете курс сукобљавања са Ираном у вези са нашим атомским програмом“.

        Салехи је ово изјавио приликом посете либијском граду Бенгазију, па приметио: „САД су, на жалост, изгубиле мудрост и урачунљивост при решавању међународних питања. Американци су почели да се ослањају само на силу“.

        Знао је, наравно, ирански министар да мора изговорити и нешто јаче. И, то је уследило: „Ми смо, нека нико не сумња, спремни и на најгоре, али се ипак надамо да ће Американци бар двапут вагати пре него што се одлуче за сукоб са једним Ираном“.

        Ситуација око иранског атомског програма јако се заоштрила након што је Махмуд Ахмадинеџад 11. фебруара 2010. изјавио да је Техеран произвео „прву партију урана обогаћеног до 20 одсто“, да има потенцијале за производњу још „обогаћенијег уранијума“ и да намерава да утростручи производњу нискообогаћеног.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари