Туск: Не дозволимо да историја Балкана буде драматичнија и занимљивија од серије „Игра престола”

БУГАРСКА НА ПРИГОДНОЈ СВЕЧАНОСТИ ПРЕУЗЕЛА ПРЕДСЕДАВАЊЕ У ЕВРОПСКОМ САВЕТУ

          ПРЕДСЕДНИК Европског савјета Доналд Туск оценио је да је историја Балкана драматичнија и занимљивија од серије “Игра престола”.

          Он је упозорио да на западном Балкану, где Брисел покушава да успостави блиске везе са земљама које желе да се придруже ЕУ, не треба дозволити да се одигра по сценарију овог популарног филмског серијала, пренели су бугарски медији.

          „Сви бисмо желели да на Балкану и сада и убудуће гледамо мање драматичне сценарије”, рекао је Туск током говора на свечаности поводом преузимања председавања Европским саветом у Софији.

          Туск је додао да људи у читавом региону заслужују стабилност, безбедност и напредак и да је сврха ЕУ да такав сценарио претвори у реалност, преноси АФП.

          У Софији се надају да ће помоћи да се поново покрену преговори о приступању Црне Горе и Србије Унији, као и да ће помоћи Албанији и Македонији да се приближе почетку преговора о чланству у ЕУ.

          (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 03:54 12.01.2018.

  • +13
Voting is closed.

Nadam se da će Srbija da zaustavi svoj pristup EU na način što će KiM proglasiti okupiranom teritorijom, ili makar zamrznuti konflikt do daljnjeg. Tada će nam biti otvoren put u Evroazijski savez gdje smo dobrodošli, pa kada riješimo spor sa vašim mezimcima, i kada nam se izvinite za bombardovanje i ubistva nedužnih civila, nadoknadite materijalne štete onda možemo nastaviti razgovar o svemu ali samo na ravnoj nozi a do tada ćemo nastaviti da jačamo samostalnost i savez sa Rusijom i njenim saveznicima!!!
Zapadnjaci su totalno razotkriveni sa svojom pokvarenom i prevarantskom politikom prema Srbima koja traje cijeli jedan vijek, tačnije od kada smo se oslobodili Turaka!!!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 03:55 12.01.2018.

  • +9
Voting is closed.

Nadam se...

karabas's picture
karabas 16:23 13.01.2018.

  • +5
Voting is closed.

Ko je bilo šta pitao ovo poljsko govno?

Додај коментар