Турска телевизија снима серију од 6 наставака о Алији Изетбеговићу као „краљу мудрости“

КАКО СЕ И МОГЛО ОЧЕКИВАТИ: НИШТА О „ИСЛАМСКОЈ ДЕКЛАРАЦИЈИ“, САМО - ДИВАН ЧОВЕК И ЛИДЕР

Бакир Изетбеговић

  • Бакир ИЗЕТБЕГОВИЋ: Мени је као Алијином сину, сараднику и саборцу увијек узбудљиво проћи кроз то. Мислим да имамо шансу да добијемо диван серијал. Одлична екипа, тема је динамична и добра. Надам се да ће филм пробудити емоције код гледалаца, као што сам и ја био емоционалан кад сам пролазио кроз све те догађаје, а прочитао сам дјелове сценарија“
  • Амбасадор Турске у БиХ, Халдун КОЦ, оценио на прес-конференцији у Сарајеву да је Алија Изетбеговић поседовао све врлине које красе лидера

        ТУРСКА државна телевизија TRT снимаће у БиХ серију о првом председнику БиХ Алији Изетбеговићу, а планирано је да снимање серије траје 75 дана, најавила је данас амбасада Турске у БиХ.

        Серија „Алија” снимаће се у Сарајеву, Мостару, Тарчину, Благају, Коњицу и Почитељу.

        Серија ће имати шест епизода, а како се наводи, у њој ће бити приказани делови из живота Изетбеговића, од ране младости 1944, па све до смрти 2003. године.

        Снимање за TRT обавиће продукција „Санџак Медиа“ - саопштено је на прес-конференцији коју је организовала Амбасада Турске у БиХ.

        Алијин син - Бакир Изетбеговић - рекао је да је његов отац имао занимљив и динамичан живот.

        Открио је да је прочитао делове сценарија и оценио да ће серија пробудити емоције код гледаоца:

        „Ми као породица инсистирамо да његов лик буде прецизно приказан, ми смо на располагању за то и посебно ће се о томе бринути моја сестра и њена кћерка. Мени је као Алијином сину и сараднику и саборцу увијек узбудљиво проћи кроз то. Мислим да имамо шансу да добијемо диван серијал. Одлична екипа, тема је динамична и добра. Надам се да онако како сам ја био емоционалан кад сам пролазио кроз све те догађаје, надам се да ће филм пробудити и емоције код гледалаца“.

        Истакао је да су Турци заинтересовани за Алију можда чак и више од Бошњака и да су му дали доста претенциозан надимак - „краљ мудрости“.

        Сабина Берберовић, Алијина кћерка, казала је да је прочитала прве три епизоде и да је у почетку њен отац био приказан превише идеализовано - као човек саткан од огромног стрпљења, доброте и емоција, што су покушали учинити реалистичнијим.           

        „Ипак, ми не пишемо сценарио и наш утјецај зависи од тога колико нас људи разумију и колико хоће да уваже наше сугестије“, навела је Берберовић.

        Амбасадор Турске у БиХ, Халдун Коц, казао је да је Алија Изетбеговић поседовао све врлине које красе лидера, те честитао свима који су учествовали у осмишљавању и креирању серије која ће Алију Изетбеговића „приближити гледаоцима“.

        Генерални директор TRT-а Ибрахим Ерен истакао је да је Алија Изетбеговић био лидер који је водио борбу на бројним фронтовима, те да се нада да ће серија бити утемељена на чињеницама и реалним догађајима.

        Танјуг - N1

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 22:16 11.08.2017.

  • +1
Voting is closed.

Velikomuslimanski ratni zločinac Alija Izetbegović nije uspeo da istrebi Srbe iz bivše BiH kao što ni Turčinska nije uspela da uništi KURDISTAN koji se bori za svoju slobodu i nezavisnost!

iki's picture
iki 12:43 12.08.2017.

  • +17
Voting is closed.

A da li će na početku biti snimljeno da je cela njegova prošla porodica bila poreklom SRPSKA, da su bili pravi Srbi i tek zatim postali muslimani, Turci?

Додај коментар