Трамп, Меј и Макрон тукли два сиријска аеродрома са по 12 ракета – и све биле оборене

ПОЧЕТАК КРАЈА ВОЈНЕ ХЕГЕМОНИЈЕ САД У СВЕТУ И УВОД У ФОРМИРАЊЕ АНТИЗАПАДНЕ КОАЛИЦИЈЕ

  • Американци засад ништа не признају, али је сиријска ПВО оборила све четири њихове крстареће ракете лансиране на аеродром Диували, такође - свих 12 којима су тукли аеродром Думеир, пет од 9 усмерених на аеродром Меза, 18 од 18 којима су тукли аеродром Блеј, 12 од 12 којима су намеравали да поново разоре аеродром Шајрат, 13 од 16 ипаљених на аеродром Хомса (али без значајнијих разарања)...
  • Московски војни експерт Александар ПЕРЕНЏИЈЕВ: „Пентагон фијаско никада неће признати. Његов значај не треба нимало потцењивати. Сирија, која седам година крвари, успела је по први пут да одбије моћни ракетни напад водећих западних сила. Неће више за Запад бити нове Југославије ни новог Ирака“

          ВЕЂИНА незападних војних експерата процењује да је америчко-француско-британска агресија на Сирији  доживела фијаско.

          А и да је показала да је почео крај војне доминације САД у свету – да више не пролазе „ни југословенски, ни ирачки, ни либијски сценарио“.

          Такође: да су се појавили реални услови да буде стторена антизападна коалиција на челу са Русијом и Кином.

          Американци засад ништа не признају, али је сиријска ПВО оборила све четири њихове крстареће ракете лансиране на аеродром Диували, такође - свих 12 којима су тукли аеродром Думеир, пет од 9 усмерених на аеродром Меза, 18 од 18 којима су тукли аеродром Блеј, 12 од 12 којима су наеравали да поново разоре аеродром Шајрат, 13 од 16 ипаљених на аеродром Хомса (али без значајнијих разарања)...

          Сиријски ракеташи су били најмање успешни у одбрани насеља Барса и Џерамани – оборили су само 7 од 30 америчких и британских ракета.

          Московски војни експерт Александар Перенџијев – имајући и наведене податке у виду – наглашава:

          „Пентагон фијаско никада неће признати. Његов значај не треба нимало потцењивати. Сирија, која седам година крвари, успела је по први пут да одбије моћни ракетни напад водећих западних сила. Неће више за Запад бити нове Југославије ни новог Ирака.

          Сиријски фијаско биће и увод у формирање моћне антизападне коалиције чији ће природни предводници бити Москва и Пекинг.

          Перенџијев посебно наглашава: „Русија је продемонстрирала да је у стању да игра водећу улогу у супротстављању Сједињеним Државама. Фијаско западног трија још ће више повећати потражњу за руским системима ПВО и другим наоружањем“.

          Већ је јасно да западни напад на Сирију неће имати никакав војни значај, да напад на цдевет циљева неће зауставити победоносно наступае Асадових армија.

          Позиција савезника Сирије – Русије и Ирана – са ударима може само ојачати.

          Турска је формално подржала ударе, јер од Вашингтона очекује уступке поводом Курда, али ће наставити да поводом Сирије сарађује са Москвом и Техераном.

          Удар је показао да су САД су изгубиле значајан део позиција, а показало се да војно нису свемоћне.

          Удар по Сирији био је Трампу потребан само за демонстрацију чврстине пред Американцима.

          Удари су били имитациони конфликт и то схватају и умни људи у САД.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари