Тогоанке позване на недељни секс-штрајк ради ослобађања похапшених опозиционара

ИНИЦИЈАТИВА ЛИДЕРКЕ ОПОЗИЦИОНОГ ПОКРЕТА

„СПАСИМО ТОГО“ ИЗАБЕЛЕ АМЕНГАВИ

  • Аменгави је дословно изговорила: „Позивам све жене Тогоа на недељни секс-штрајк који ће спојити са постом и молитвама да наша браћа и мужеви буду ослобођени. Даме моје, држите од понедељка до недеље своја врата на катанцу за све мушкарце“

        ТОГО  има своје политичке рецепте.

        Лидерка тамошњег опозиционог покрета „Спасимо Того“ - Изабела Аменгави - јавно је позвала све Тогоанке да започну секс-штрајк од недељу дана!

        Аменгави је саопштила да је циљ тог и таквог штрајка: да се натерају мушкарци из врха власти у тој земљи да ослободе десетак водећих опозиционара који су били похапшени за време митинга у Ломеу, главном граду Тогоа.

        Опозиција је на том митингу тражила реформу изборног система који обезбеђује предности владајућој партији.

        Током митинга вило је ухапшено 120 опозиционара, а потом пуштено око 110.

        Аменгави је дословно изговорила: „Позивам све жене Тогоа на недељни секс-штрајк који ће спојити са постом и молитвама да наша браћа и мужеви буду ослобођени. Даме моје, држите од понедељка до недеље своја врата на катанцу за све мушкарце“.

        Аменгави је признала да је била инспирисана апелом садашње председнице Либерије, Елен Џонсон Сирлиф, из 2003. године кад је позвала своје сународнице на „генерални секс-штрајк“ ради обустављања грађанског рата.                    

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари