Сукоб две мање групе демонстраната у центру Барселоне

ЛЕТЕЛЕ СТОЛИЦЕ СА ОБЕ СТРАНЕ - „ТАБОРЕ“ РАЗДВОЈИЛА ПОЛИЦИЈА

        У ЦЕНТРУ Барселоне данас су се сукобиле две мање групе демонстраната док се у том граду захуктава протест хиљада присталица за заједништво Католоније и Шпаније.

        АП преноси да су сукобљене стране једна на другу бацале столице док их локална полиција није раздвојила.

        Агенција наводи да није јасно шта је изазвало ово насиље нити ко је у њему учествовао.

        АП наводи да се снимцима види како столице лете у оба смера, док припадници комуналне и регионалне полиције одгурују неколико десетина демонстраната са сваке стране.

        Наводи се да се у близини одржава протест организација цивилног друштва које се противе сепаратистичким плановима за Каталонију и да те демонстрације нису прекинуте.

        Истовремено је око 200 присталица ултрадеснице и шпанских националистичких организација окончало је митинг на брду Монтжуик у Барселони на којем су спалили незваничну заставу познату као „Сењера” која је постала симбол каталонских сепаратиста.

        Танјуг 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 03:06 13.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

ŠPANIJA nikada nije bila komunistička država (nikada nije imala socijalizam kao društveno uređenje) a i članica je EU u kojoj "privreda rešava sve međusobne konflikte" (a onda mrmot umotava čokoladu), cela katalonska zajednica u Barseloni se bori za nezavisnost Katalonije, dok se cela španska zajednica u Barseloni bori za jedinstvo Španije (sa svim sredstvima) ...

Додај коментар